Kokeile kuukausi maksutta

STUK:n uusille tiloille muurattiin peruskivi – lieriöön mukaan myös radonmittari

Toimitalon on määrä valmistua vuodenvaihteessa 2021-2022. Sen rakennuttamisesta vastaa Senaatti-kiinteistöt ja toteuttamisesta SRV.

 

Peruskiveen muurattiin mm. päivän sanomalehti, kolikoita sekä STUK:n toimintaa kuvaava radonmittauspurkki. (Kuva: Senaatti-kiinteistöt)

Säteilyturvakeskuksen (STUK) uuden toimitalon peruskivi on muurattu Vantaan Jokiniemessä. Toimitalon on määrä valmistua vuodenvaihteessa 2021-2022. Sen rakennuttamisesta vastaa Senaatti-kiinteistöt ja toteuttamisesta SRV.

Uuden toimitilan laajuus on 12 700 bruttoneliömetriä ja kustannusarvio 46 miljoonaa euroa.

Peruskiveen muurattiin mm. päivän sanomalehti, kolikoita sekä STUK:n toimintaa kuvaava radonmittauspurkki.

Hanke käynnistyi keväällä 2019 purkutöillä, ja helmikuussa 2020 aloitettiin tontilla maanrakennus- sekä perustustyöt. Parhaillaan käynnissä on tutkimushallin raskasbetonivalut ja toimistorakennuksen betonielementtirungon asennuksessa ollaan jo puolivälissä. Seuraavaksi työmaalla käynnistyvät julkisivutyöt.

Työmaalla työskentelee parhaillaan 50 henkeä, ja määrän odotetaan kolminkertaistuvan, kun edetään sisätyö- ja talotekniikkavaiheeseen.

”Säteilyturvakeskuksen hanke sisältää poikkeuksellisen vaativia laboratoriotiloja, mikä asettaa rakentamiselle korkeat vaatimukset”, SRV:n yksikönjohtaja Antti Raunemaa kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “STUK:n uusille tiloille muurattiin peruskivi – lieriöön mukaan myös radonmittari”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat