Kokeile kuukausi maksutta

Espoon tulvavallille ja Vantaan Lincolninaukiolle Kuntatekniikka-palkinnot

Rakennushankkeiden saavutukseksi nimettiin Vantaan Keimolan Lincolninaukio.

Asukkaat ovat olleet mukana suunnittelusta lähtien ja Nuottarannan puisto on otettu myönteisesti vastaan.

Espoon Nuottarannan tulvavalli on saanut Rakennushankkeiden vuosittaisen kunniamaininnan.  Lehdistön edustajista koostunut raati korosti, että Nuottarannan tulvavalli huolehtii tulvasuojauksesta, mutta lisää myös alueen viihtyisyyttä.  Asukkaat ovat olleet mukana suunnittelusta lähtien ja puisto on otettu erittäin myönteisesti vastaan. Raati korosti myös alueiden kehittämisen hyötyjä useille tahoille sekä alueen profiilille.

Suomen kuntatekniikan yhdistys SKTY ry myöntää vuosittain Kuntatekniikan saavutus -tunnustuksen kunnalle tai muulle organisaatiolle, joka on edistänyt merkittävästi hankkeen, toimintatavan tai innovaation avulla laadukkaampaa, turvallisempaa ja viihtyisämpää rakennettua ympäristöä

Rakennushankkeiden saavutukseksi nimettiin Vantaan Keimolan Lincolninaukio.  Lehdistöraadin mielestä aukio, valvontatorni ja Pikku-Keimolan puisto ovat yhtenäinen kokonaisuus ympäristö- ja infrarakentamista sekä ympäristötaidetta.

Hankkeessa on myös toteutettu johdonmukaisesti ja kunnianhimoisesti suunnittelukilpailusta alkaen voittajatyön ”Ombra” ajatuksia ja tavoitteita.

”Kokonaistaideteos huomioi Keimolan historian tavalla, jossa konseptin keskeisimmät tekijät ovat aukion ja puiston viihtyisyys ja toiminnallisuus, mahdollisuus ihmisten kohtaamiselle, uusi arkkitehtuuri ja vanhat rakenteet sekä taide yhdistettynä ääneen, valoon sekä alueen historiaan”, lehdistöraati kiitteli.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon tulvavallille ja Vantaan Lincolninaukiolle Kuntatekniikka-palkinnot”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat