Hartela rakentaa vuokra-asuntoja Järvenpäähän – taloihin tulee digitaalisia järjestelmiä

Järvenpään Mestariasunnot käynnisti kahden vuokratalon kokonaisuuden rakennuttamisen lokakuussa Järvenpäähän, Välskärinkatu 25:een. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Hartela Etelä-Suomi.

Talot valmistuvat keväällä 2022. Asuntojen vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteella Aran ohjeistuksen mukaan.

Järvenpään Mestariasuntojen omistukseen tuleviin vuokrataloihin tulee 69 asuntoa yksiöistä perheasuntoihin. 7- ja 8-kerroksiset talot rahoitetaan Aran myöntämällä 40 vuoden korkotukilainoituksella. Autopaikkoja taloille tulee 43 ja myös varaukset kahdelle sähköautojen latauspaikalle. Polkupyörille tulee 155 säilytyspaikkaa. Talojen väliin sijoittuu asukkaita palveleva erillinen piharakennus, johon tulee yhteinen oleskelutila ja sauna.

”Taloihin tulee digitaalinen asukasviestinnän järjestelmä, joka helpottaa asukkaiden arkea. Sähköisen järjestelmän avulla tieto kulkee yhtiön ja asukkaiden kesken vuorovaikutteisesti, ja sen avulla asukkaat voivat varata yhteistiloja sekä myös käynnistää pesulalaitteet. Järjestelmä toimii porrashuoneiden ilmoitustauluilla ja myös mobiilisovelluksena”, talojen rakennuttamisesta vastaavan Mestaritoiminta oy:n projektipäällikkö Marita Laakso kertoo tiedotteessa.

Digitaalisuus näkyy myös asunnoissa. Huoneistoihin tullaan asentamaan näytöt, joista asukkaat näkevät asuntonsa lämpötilan sekä vedenkulutuksen. Mestariasuntojen asunnoissa vedenkulutus mitataan huoneistokohtaisesti ja myös laskutus tapahtuu huoneistokohtaisen kulutuksen mukaan.

Talot rakentuvat Pohjoisväylän varrelle, noin kilometrin päähän Järvenpään juna-asemasta. Talojen lämmittämisessä hyödynnetään maalämpöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hartela rakentaa vuokra-asuntoja Järvenpäähän – taloihin tulee digitaalisia järjestelmiä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat