Lakea kaavailee uusia asuinkohteita Kokkolaan

Kokkolaan Nukkumatin tonttina tunnetulle alueelle on suunnitteilla Lakean kehittämiä Omaksi-asuntoja.

Kuva: Lakea

Lakean omistamalle tontille Rautatienkadun ja Nahkurinkadun risteykseen nyt suunnitteilla olevat Omaksi-talot ovat ensimmäiset tontille kaavoitetuista, yhteensä kuudesta asuintalosta. Tontille on suunniteltu monipuolista asumista, joista ensimmäisten talojen rakennustyöt on mahdollista aloittaa syksyllä 2021.

”Ensimmäisessä vaiheessa Nukkumatin tontille voidaan rakentaa kysynnän mukaan yksi tai kaksi kerrostaloa, eli noin 30-60 asuntoa”, Lakean aluepäällikkö Ari Myllyniemi kertoo tiedotteessa.

Tontin Nahkurinkadun puoleiseen päähän suunniteltu neljäkerroksinen kerrostalo sekä sen viereen mahdollisesti samaan aikaan rakennettava viisikerroksinen talo voivat molemmat olla Omaksi-taloja.

Tontilta on matkaa esimerkiksi kauppakeskus Chydeniaan ja rautatieasemalle vain noin 700 metriä.

Yhdeltä sivultaan Nahkurinpuistoon rajoittuvalle tontille suunniteltujen talojen keskelle jää suojaisa sisäpiha, johon tulee myös autopaikoitusrakennus.

Omaksi on erilainen tie asunnon omistajaksi

Lakean kehittämällä Omaksi-rahoitusmallilla rakennettuja taloja on tähän mennessä valmistunut yhteensä 16 eri puolelle Suomea. Se on uudenlainen, kevyempi tapa hankkia oma asunto.

Kun Omaksi-asunnon hankkii sen rakentamisvaiheessa, tulee sen kokonaishinnasta maksaa vain 7 prosenttia. Valmistumisen jälkeen asunnossa asutaan vuokralla, osan vuokrasta mennessä kuukausittain yhtiölainan lyhennyksiin.

Sopimuksessa määritellyn ajan kuluttua asunnon voi lunastaa omakseen loppusuorituksella. Loppusuorituksen jälkeen asunto muuttuu tavalliseksi, asunto-osakeyhtiölain määrittelemäksi omistusasunnoksi.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Lakea kaavailee uusia asuinkohteita Kokkolaan”

  1. ”Tontille on suunniteltu monipuolista asumista, joista ensimmäisten talojen rakennustyöt on mahdollista aloittaa syksyllä 2021.” Ei hyvää päivää, vuoden päästä ehkä, mahdollisesti, toivottavasti alkamassa ensimmäisten talojen rakennustyöt. Ei yhtään ajankohtaisempaa juttua löytyisi?

  2. Täysin älytön systeemi. Ei mitään järkeä eikä hyötyä asukkaalle. Vaan meitähän on moneksi.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat