Lapti rakentaa hirrestä päiväkodin Kemiin

Rakennusliike Lapti ja Kemin kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen hirsirakenteisen päiväkodin rakentamisesta Pajarinrantaan.

Havainnekuva Pajarinrannan päiväkodista.

Lapti vastaa rakennuksen suunnittelusta ja rakentamisesta. Päiväkodin rakennustyöt ovat jo käynnissä, ja se valmistuu syksyllä 2021.

Päiväkotiin tulee hoitopaikka yhteensä 198 lapselle. Rakennukseen sijoittuu myös Kemin kaupungin vuorohoitoyksikkö, johon tulee 10 yöhoitopaikkaa.

Ympäristöystävällisyys on otettu huomioon päiväkodin suunnittelu- ja rakentamisen ratkaisuissa Kemin kaupungin Vihreä ja kestävä Kemi -linjausten mukaisesti. Käytännössä tämä näkyy muun muassa hirren käyttönä rakennusmateriaalina, rakennuksen energiatehokkuutena ja pienempänä hiilijalanjälkenä. Päiväkodin hyvään sisäilmaan vaikuttavat myös sisustuksessa käytettävät vähäpäästöiset materiaalit ja kalusteet.

”Kemin kaupunki on profiloitunut vahvasti kiertotalouden ja ekologisempien toimintatapojen aktiiviseksi kehittäjäksi. Uusissa hankkeissa urakoitsijavalintaan vaikuttavat myös laadulliset tekijät, kuten energiatehokkuus, hiilijalanjälki, tilojen ja pihan käytettävyys ja toimivuus sekä arkkitehtuuri. Suunnitelmissa on, että päiväkodin pihalle sijoitettaisiin valotaideteos”, kaupunginarkkitehti Kaisa-Mari Immonen Kemin kaupungilta kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lapti rakentaa hirrestä päiväkodin Kemiin”

  1. Naapurin Pentti tekee puurankaista laajennusta omaan puurankaiseen mökkiinsä omalle tontilleen!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat