Kokeile kuukausi maksutta

Lujabetoni teki Suomen suurimman paaludiilin – kohteena Kemin biotuotetehdas

Esisopimuksen mukaan Lujabetoni toimittaa Kemin biotuotetehtaan pohjatöihin noin 550 000 metriä paaluja, mikä vastaa lähes puolta koko Suomen vuosittaisesta paalumarkkinasta.

Kuuntele juttu

Lujabetoni on solminut esisopimuksen Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren kanssa Suomen suurimmasta teräsbetonipaalujen toimituksesta.  Esisopimuksen mukaan Lujabetoni toimittaa Kemin biotuotetehtaan pohjatöihin noin 550 000 metriä paaluja, mikä vastaa lähes puolta koko Suomen vuosittaisesta paalumarkkinasta.  Lujabetoni rakentaa projektia varten uuden tuotantolinjan Kärsämäelle.

Metsä Fibre suunnittelee Kemiin uuden sukupolven biotuotetehdasta, joka valmistaa vuodessa 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita.  Investointipäätös  tehdään aikaisintaan tänä syksynä 2020 ympäristölupaprosessin valmistuttua.

Lujabetoni toimitti teräsbetonipaalut myös muutama vuosi sitten käynnistyneeseen Metsä Fibren Äänekosken biotuotetehtaaseen.

”Äänekoski toimii meille oivallisena referenssinä vastaavan mittaluokan hankkeesta. Meillä on tarvittava tietotaito siitä, kuinka näin suuri paalutushanke organisoidaan, valmistetaan ja miten sen logistiikka hallitaan”, kertoo Lujabetonin betonituoteyksikön johtaja Juha Kinnunen.

Lujabetonin Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevalle Kärsämäen tehtaalle rakennetaan tätä projektia varten uusi massiivinen tuotantolinja.  Tämä ”pop up -tehdas” on Lujabetonin neljäs paalutehdas. Yhtiön mukaan se  voisi tarvittaessa valmistaa kaikki Suomessa vuosittain tarvittavat teräsbetonipaalut nykyisen noin kymmenen tehtaan sijaan.

Kärsämäelle palkataan kohteen aloituspäätöksen myötä noin kaksikymmentä uutta työntekijää. Lisäksi projekti tarjoaisi työtä monille Lujabetonin alihankkijoille ja yhteistyökumppaneille.

Esisopimuksen mukaan teräsbetonipaalutoimitukset alkavat heti Metsä Fibren investointipäätöksen jälkeen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Lujabetoni teki Suomen suurimman paaludiilin – kohteena Kemin biotuotetehdas”

  1. Erittäin hienoa! Kotimaista tuotantoa TARVITAAN – kansa kiittää!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat