OX2 ostaa Kurikan tuulipuiston hankeoikeudet Metsähallitukselta

Metsähallitus ja uusiutuvan energian yhtiö OX2 ovat sopineet tuulivoimahankkeen toteuttamisesta Kurikan Rustariin.

Nyt vahvistuneessa kaupassa OX2 ostaa Metsähallitukselta hankeoikeudet yhdeksän tuulivoimalan rakennuttamisesta.

Tiedotteen mukaan Rustarin tuulivoimapuiston yhteenlaskettu kokonaisteho on  45 megawattia ja voimaloiden kokonaiskorkeus enintään 230 metriä.

Hankkeen rakennustyöt on määrä aloittaa vuonna 2021.

Hankealue sijaitsee Kurikassa, Jalasjärven taajaman lounaispuolella. Hankealueen maanomistajina ovat Metsähallituksen lisäksi yksityiset tahot.

”Rustarin tuulivoimahanke vahvistaa lähiajan portfoliotamme ja aloitamme rakentamisen mahdollisimman pian. Rustari on hieno esimerkki ihanteellisesta tuulivoimahankkeesta. Se sijoittuu kauas asutuksesta ja hyvätuuliselle alueelle, jossa tiestö ja sähköverkko ovat pääosin valmiita. Myös Kurikan kaupunki suhtautuu hyvin positiivisesti tuulipuiston rakentamiseen”, OX2 Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen sanoo.

Rustarin hankkeella on lainvoimainen osayleiskaava, joka mahdollistaa yhdeksän tuulivoimalan rakentamisen.

Tiedotteen mukaan OX2 on tehnyt hankkeesta verkkoliityntäsopimuksen verkkoyhtiö Carunan kanssa.

OX2 hallinnoi Kurikassa Rustarin lisäksi Ponsivuoren tuulivoimahanketta.

Metsähallitus kehittää tuulivoimahankkeita rakennusvaiheeseen. Se etsii tuulivoimatuotantoon soveltuvia alueita ja kehittää niitä yhteistyössä kuntien ja eri sidosryhmien kanssa. Se myös kilpailuttaa ja myy hankeoikeudet ja vuokraa alueet tuulivoimaliiketoimintaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “OX2 ostaa Kurikan tuulipuiston hankeoikeudet Metsähallitukselta”

 1. Onko OX2 käynyt edes katsomassa aluetta kun jutussa mainitaan että kauas asutuksesta? Kyllähän kunnat näitä voimaloita himoitsevat saavat niistä verotuloja. Kun selviää yhtiö joka ostaa OX2 sähkön niin 100% poikotti päälle.

 2. OX2:n Ponsivuoren tuulivoiimalat eivät häiritse ketään, ovat todella hiljaisia. Infraäänistä en ymmärrä mitään. Rustarin tuulivoimalat
  sijaitsevat kaukana asutuksesta Metsähallituksen omistamilla alueilla. Hyvä uutinen, Kurikan kaupunki saa melkoiset kiinteistövero tuotot.

  1. >ovat todella hiljaisia

   No niin varmaan juu. Mitkä ovat omat kytkentäsi tähän ja mitä hyödyt tästä henkilökohtaisesti?

   1. Kaikki vuokra tuotot menevät Metsähallituksen kautta meidän kaikkien veron maksajien hyödyksi. Henkilökohtaisesti en hyödy euroakaan.

 3. Ponsi vuoren myllyihin näkö yhteys, ei häiritse vähääkään, päin vastoin. Kiinteistöveron tuotoilla kaupungilla taatusti käyttöä. Lopullinen omistaja on todennäköisesti IKEA.

 4. Tulee kyllä lähelle mökkiläisiä,mutta eipä sillä enää väliä taida olla,pilalla on Korvajärvi muutenkin,vesi vaan laskee ja järvi rehevöityy,rallimelu kuuluu jatkuvasti ja nyt vielä tämä

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat