SRV rakentaa lähes tuhannen oppilaan lukion Espooseen – kustannusarvio 41 miljoonaa euroa

SRV ja Espoon kaupungin Tilapalvelut ovat allekirjoittaneet sopimuksen Matinkylän lukion uudisrakennuksen toteuttamisesta Espooseen.

Matinkylän lukio. Kuva: Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit

Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettavan hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 41 miljoonaa euroa, josta SRV:n urakan osuus noin 33 miljoonaa euroa. Hanke käynnistyy välittömästi puoli vuotta kestävällä kehitysvaiheella, minkä jälkeen hanke siirtyy SRV:n tilauskantaan. Hankkeen toteutus alkaa keväällä 2021, ja uusi lukio valmistuu arviolta toukokuussa 2023.

Kehitysvaiheen aikana haetaan yhteisesti osapuolten kanssa lopulliset toteutusratkaisut, jotka palvelevat parhaiten hankkeelle asetettavia tavoitteita. Kauppakeskus Ison Omenan länsipuolelle toteutettavaan uudisrakennukseen tulee tilat noin 900 lukio-opiskelijalle. Viisikerroksisen uudisrakennuksen laajuus on 11305 bruttoneliömetriä. Rakennus sisältää oppimisympäristöjen lisäksi liikuntahallin.

Koulun arkkitehtisuunnitelmista vastaa Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit ehdotuksellaan ”Lyhty”. Rakennuksen lasijulkisivujen ansiosta sisätilat ovat valoisia ja rakennus aukeaa ympäristöönsä. Matinkylän lukioon tulee luokkatilojen lisäksi avoimempia oppimisympäristöjä. Vastaavia on aiemmin tehty lähinnä peruskoulurakennuksissa eikä lukioissa. Koulun tilat suunnitellaan ja mitoitetaan monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennuksen tilat toteutetaan niin, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön.

SRV rakentaa parhaillaan Espoossa myös Jousenkaaren koulua Tapiolassa ja Monikon koulukeskusta Leppävaarassa. Lisäksi sillä on käynnissä olevat kouluhankkeet Helsingin Maunulassa ja Arabiassa, Kirkkonummella, Kaarinassa, Siuntiossa sekä Uudessakaupungissa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “SRV rakentaa lähes tuhannen oppilaan lukion Espooseen – kustannusarvio 41 miljoonaa euroa”

  1. Yllätys tai sitten ei, olikohan kova kilpailu😁

  2. Luulisi, että viimeistään corona opetti jotain näistä suurfuusiokouluista … Ei … ja opiskelu tapahtuu jo suurelta osin nykymaailmassa etänä … Kankkulan kaivoon menee ..

  3. Nyt kannattaa ottaa huomioon myös mahdolliset hätämajoitustilat……hädänalaisille ja mahdollinen uusi tautiaalto 2030 tienoilla , tuo muuttuu kenttäsairaalaksi.
    Voisiko talon alle louhia valtiolle jotain ”tilavarauksia” saisi kiviainesta johonkin projektiin ja katolle tuulimyllyjä niin tulisi ekosertifikaatti viimeisen päälle , mikähän on lopullinen hinta ja kuka maksajana.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat