Vapaarahoitteisia puukerrostaloja Espoon Finnoon alueelle – Tontin hakijan saamat pisteet ”suorastaan positiivinen järkytys”

Espooseen rakennetaan puukerrostaloja ruotsalaisen Lindbäcksin elementeistä.

Teppo Laurila (vas.) ja Kimmo Leivo ovat tyytyväisiä tonttikauppaan.

Espoon kaupunki on valinnut Finnoon ensimmäisten puukerrostalotonttien ostajaksi ryhmittymän, johon kuuluvat Suomen Puukerrostalot, ruotsalainen Lindbäcks Group ab sekä Kallioinen Yhtiöt.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston esityslistan mukaan asiasta päätetään ensi viikolla.

Myytäville tonteille saa rakentaa kolme kuusikerroksista puukerrostaloa, rakennusoikeutta on yhteensä 6600 kerrosneliömetriä. Ostajaehdokkaita oli kolmetoista.

Tontin kauppahinta on 4,8 miljoonaa euroa.

”Suorastaan positiivinen järkytys”

Lounais-Espoon projektinjohtaja Kimmo Leivo kertoo, että merenrannassa sijaitsevan Finnoon aluekehityshankkeen tavoitteena on toimia kestävän kehityksen esimerkkialueena.  Alueella pyritään mahdollistamaan se, että kestävän kehityksen ratkaisuihin pyrkivät toteuttajat pystyvät tekemään hyviä pilotti-ja referenssikohteita.

”Meille oli suorastaan positiivinen järkytys, että jo nyt tonttihakumenettelyyn tuli toimija, joka esittää toteuttavansa hankkeensa lähes kestävän kehityksen kriteeristömme maksimipistein. Tällainen SPK-Lindbäcksin  hanke on osoitus toimijan vahvasta, todistetusta sitoutumisesta koko tuotantoprosessissaan kestävään kehitykseen”, Leivo sanoo.

”Tällaisella sitoumuksella on vaikutusta toimijoiden vertailussa. Jää nähtäväksi koska joku muu pystyy samaan, ainakin tämä on kova osoitus puukerrostalotuotteelle.”

Leivon mukaan Lindbäcks-konserni tulo alueelle myös pitkäaikaiseksi kiinteistönomistajaksi kertoo yhtiön uskosta puukerrostalon markkinakelpoisuuteen ja laatuun.

”Olemme äärimmäisen otettuja”

Suomen Puukerrostalojen toimitusjohtaja Teppo Laurila on tyytyväinen tonttikauppoihin.

” Olemme äärimmäisen otettuja ja iloisia siitä, että Espoon kaupunki antaa painoarvoa toimiville ja testatuille ratkaisuille. Finnoon kohteessa on huikeat energiavaatimukset, jotka Suomen Puukerrostalot pystyy toteuttamaan yhdessä Euroopan suurimman puukerrostalovalmistajan sekä meidän osaomistajan Lindbäcks Bygg:n kanssa”, Laurila sanoo.

” Tämä on meille todella suuri kunnia, emme malta odottaa, että pääsemme julkistamaan tarkempia visioita alueesta. Tämä on loistava suunta vähähiiliselle Espoolle”, Laurila lisää.

”Kyllä yli 10000 puurakenteisena toteutettua huoneistoa on vakuuttava referenssi osaamisesta.  Varmaan Finnoon kohteen myötä myös asukkaat saavat hyvän kohteen arvioida ja vertailla puurakentamista nykyisiin tuotantotapoihin nähden”, Espoon kaupungin Leivo sanoo.

”Jos kerrostalo nousee noin viikossa, taidan tulla mielenkiinnosta itsekin sitä katsomaan”, hän lisää.

Kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Antti Saravuo Visiomosta. Asuntoja tulee yksiöistä aina yhdisteltäviin sukupolvien välisiin yli sadan neliön asuntoihin.

Kohteessa kaksi kerrostaloa toteutetaan vapaarahoitteisina RS-kohteina ja yksi vapaarahoitteisena vuokrakohteena.

Suomen tehdashanke ei ole käynnistynyt

Lindbäcks tuli Suomeen keväällä 2018, kun se teki sopimuksen teknologian vaihdosta Suomen Puukerrostalojen kanssa. Ruotsalaisyhtiö tuli myös suomalaisyrityksen osaomistajaksi.

Suomen Puukerrostalojen tavoitteena oli käynnistää moduuleja valmistavan tehtaan rakentaminen jo vuonna 2018, mutta tehdasinvestointi ei ole vielä käynnistynyt.

Espoon kerrostalojen moduulit valmistetaan Lindbäcksin tehtaassa Ruotsissa.

Lue lisää Lindbäcksin Suomeen tulosta: Ruotsalaisen Lindbäcksin moduuleista nousee Vantaalle puukerrostalo, Suomen tehdasinvestointi ei ole vielä käynnistynyt

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Vapaarahoitteisia puukerrostaloja Espoon Finnoon alueelle – Tontin hakijan saamat pisteet ”suorastaan positiivinen järkytys””

  1. Eikä 😁. Ei taitaneet kukaan Espoon kaupungilla tarkastella lukuja ennakkoon. Espoollahan on syvää kokemusta… suurpellossa, ICON kiinteistökehitys taisi olla aikoinaan myös positiivinen järkytys.

    Niin nämä saattavat ajan saatossa muuttua negatiiviseksi todellisuudeksi.

  2. Mitäpä ei tehtäisi ilmaston pelastamisen hyväksi. Toivottavasti ei ole MOT;llä asiaa.

  3. Tästä casesta tuskin ollaan luettu vielä kaikkea.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat