Kone käynnistää kestävän kehityksen kaupunkihankkeen – lisää tutkimuspanoksia Suomessa

Hankkeen avulla Kone tulee yhdessä ekosysteemiverkostonsa kanssa laajentamaan tutkimus- ja kehitystyötä ja innovaatiotoimintoja Suomessa.

Hankkeessa ratkotaan kaupungistumisen ekologisia, sosiaalisia sekä taloudellisia haasteita ja mahdollisuuksia yhteistyössä ekosysteemiverkoston kanssa. (Kuva: KONE)

Kone käynnistää mittavan innovaatiohankkeen, jossa se lähtee tutkimaan ja kehittämään kestävän kehityksen mukaisia, joustavia ja inklusiivisia kaupunkiympäristöjä.  Hankkeessa ratkotaan kaupungistumisen ekologisia, sosiaalisia sekä taloudellisia haasteita ja mahdollisuuksia yhteistyössä ekosysteemiverkoston kanssa.

Koneen innovaatiohanke on yksi Business Finlandin järjestämän veturiyritys-kilpailun voittajista. Kyseisessä kisassa haastettiin kansainvälisesti toimivia yritysverkostojen vetureja ratkaisemaan merkittäviä tulevaisuuden haasteita ja laajentamaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointejaan Suomeen.

”Projektin aikana ja ratkaisujen kaupallistamisen myötä tavoitteenamme on luoda uusia työpaikkoja ja vientituloja Suomeen. Tämä edellyttää monitieteellistä tutkimusta ja kehitystoimintaa sekä globaalisti skaalautuvien ekosysteemien luomista parempien kaupunkiympäristöjen kehittämiseksi”, sanoo Koneen Technology Management -yksikön johtaja Rauno Hatakka.

Hänen mukaansa ihmisten ja tavaroiden sujuva ja kestävän kehityksen mukainen liikkuminen tulee entistä kriittisemmäksi inklusiivisten, joustavien ja jatkuvasti kehittyvien kaupunkiympäristöjen luomisessa.

”Sujuva ja kestävä liikkuminen voidaan saavuttaa hyödyntämällä ja yhdistämällä erilaisia datalähteitä – lähtien suunnittelusta ja rakentamisesta rakennusten käyttöön, uudistamiseen ja päivitykseen ja aina niiden hävittämiseen ja kierrättämiseen asti”, hän jatkaa.

Hankkeen avulla Kone tulee yhdessä ekosysteemiverkostonsa kanssa laajentamaan tutkimus- ja kehitystyötä ja innovaatiotoimintoja Suomessa. Innovaatioihin panostaminen tukee suomalaisten tutkimusinstituuttien kilpailukykyä ja koko tutkimusalaa, ja se tarjoaa mahdollisuuksia olemassa oleville yrityksille ja uusille start-upeille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kone käynnistää kestävän kehityksen kaupunkihankkeen – lisää tutkimuspanoksia Suomessa”

Jätä kommentti