RIL-palkinto Olympiastadionin perusparannukselle – valinnan teki Jyrki Katainen

Vuoden Silta-tunnustus myönnettiin puolestaan Vekaransalmen sillalle ja Yrjö Matikainen-palkinto DI Pekka Pulkkiselle.

RIL-palkinnon perustelujen mukaan Olympiastadionin peruskorjaus on vaatinut paljon osaamista, uuden ja vanhan materiaalin sekä teknologian yhteensovittamista.

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin tunnustuspalkinto – RIL-Palkinto 2020 – on myönnetty Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamistyölle.

Toiselle sijalle ylsivät HSY Hiekkaharjun vesitorni sekä Tampereen vanhan tavara-aseman siirto.

Tunnustuspalkinnon saajan valinnut SITRAn yliasiamies Jyrki Katainen korosti suojellun Olympiastadionin perusparannuksen ja uudistuksen olleen haastava kokonaisuus.

“Kohde on vaatinut paljon osaamista sekä uuden ja vanhan materiaalin ja teknologian yhteensovittamista. Hankkeessa on hyödynnetty uusia innovatiivisia työmenetelmiä sekä yhdistetty osaamista eri aloilta. Myös suunnittelu ja johtaminen ovat olleet poikkeuksellisen haastavia kokonaisuuksia”, hän kiitteli.

Katainen valitsi voittajan kolmen finalistin joukosta rakennusalan asiantuntijoista koostuva esiraadin arvioiden pohjalta. Kaikkiaan RIL-Palkinto -kilpailuun osallistui 15 ehdotusta.

Vuoden Silta kulkee Vekaransalmen yli

Vuoden Silta-tunnustus myönnettiin puolestaan Vekaransalmen sillalle. Viime vuonna valmistunut, Saimaan Vekaransalmessa Sulkavalla sijaitseva silta on teräksinen jatkuva liittopalkkisilta. Kokonaispituudeltaan noin 640-metrinen silta on Suomen viidenneksi pisin.

Kilpailun tuomariston mielestä Vekaransalmen silta on tasapainoinen kokonaisuus, jossa vesirakentamisen perinteinen osaaminen yhdistyy hillityn onnistuneeseen esteettiseen siltaratkaisuun. Hanke pysyi aikataulussa ja budjetissa. Myös ympäristörasitukseen kiinnitettiin huomiota.

RILin Sillat- ja erikoisrakenteet tekniikkaryhmän myöntämän Yrjö Matikainen -palkinnon sai tänä vuonna diplomi-insinööri Pekka Pulkkinen. Vuonna 1980 Oulun yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistunut Pulkkinen on tehnyt pitkän uran siltasuunnittelun kansainvälisen toiminnan ja suomalaisen siltaosaamisen viennin parissa. Hän on ollut vaikuttamassa myös vinoköysisiltojen suunnittelun käynnistämiseen Suomessa.

”Pulkkinen on toiminut myös vuosikymmeniä sivutoimisesti opetustehtävissä ja jakanut osaamistaan seuraavien sukupolvien hyödyksi”, kiitteli tuomaristo.

Yrjö Matikainen -palkinto eli Sillanrakennuksen erikoispalkinto jaetaan joka toinen vuosi.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RIL-palkinto Olympiastadionin perusparannukselle – valinnan teki Jyrki Katainen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat