Kokeile kuukausi maksutta

Trigoni-tornitalojen rakentaminen Helsinkiin siirtyy jälleen – Mitä tapahtuu, jos YIT vetäytyy hankkeesta?

Helsingin kaupunki ja Senaatti vakuuttavat, että neuvottelut YIT:n kanssa etenevät hyvin. Osapuolet ovat kuitenkin haluttomia kommentoimaan kaavan tilannetta yksityiskohtaisesti.

YIT:n on tarkoitus rakentaa Trigoni Pasilan Triplan eteläpuolelle, mutta kaava ei ole valmistunut. Kuva: Pekka Sipola

Helsingin Pasilaan suunniteltujen tornitalojen rakentaminen siirtyy jälleen. Trigonin asemakaava ei ole valmis.

Vuosi sitten Helsingin kaupunki ja YIT arvioivat, että Trigonin kaava voisi mennä kaupunkiympäristölautakuntaan touko–kesäkuussa. Huhtikuussa kerrottiin, että kaava valmistuu aikaisintaan loppuvuodesta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Trigoni-tornitalojen rakentaminen Helsinkiin siirtyy jälleen – Mitä tapahtuu, jos YIT vetäytyy hankkeesta?”

  1. Aika paljon asiavirheitä taas tässä jutussa niin kuin keväisessäkin. Helsingin Sanomissa 10.9.2020 julkaistussa haastattelussa kaavoittaja oikaisi noita ”väärinkäsityksiä” mm. kertomalla, että YIT:n suunnitelmat ovat huonontuneet toteutussopimuksen liitteenä olevasta kilpailuehdotuksesta nimenomaan julkisten ulkotilojen toiminnallisuuden ja käytettävyyden suhteen sekä kaupunkikuvan suhteen, mikä johtuu pääasiassa tornien paksuntamisesta – ei korottamisesta.
    Yit:n Inkilä ei varmaankaan ole uhannut jättää tornitaloja rakentamatta, mutta Forsman ei syksyisessä haastattelussa kiistänyt asiaa.

Viimeisimmät näkökulmat