Kokeile kuukausi maksutta

Avain Yhtiöt kaavailee puukerrostaloja Porvooseen

Avain Yhtiöt on saanut suunnitteluvarauspäätöksen Porvoon Länsirannalle, Taidetehtaankadun ja Kultalistankadun kulmauksessa sijaitsevalle korttelialueelle.

Ilmakuva Porvoon Länsirannasta, missä Avain Yhtiöiden varaama suunnittelualue sijaitsee. Kuva: Porvoon kaupunki / Johannes Korpijaakko

Avain Yhtiöt suunnittelee vuoden 2021 aikana Länsirannalle puukerrostalokokonaisuuden yhteistyössä kaupungin kanssa. Rakennusoikeus käytetään todennäköisesti pääosin asumisrakentamiseen. Puukerrostaloihin on suunniteltu asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja. Alueen toteutuminen vaatii vielä asemakaavamuutoksen.

”Porvoo tunnetaan toisaalta puurakentamisen perinteiden vaalijana ja toisaalta modernin puurakentamisen edistäjänä. Korttelin suunnittelussa tavoitellaan ilmastoviisaita ratkaisuja ja omaleimaista arkkitehtuuria”, Porvoon kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren sanoo tiedotteessa.

Porvoon kaupungin tavoitteena on edistää puurakentamista, ja Länsirannan asuinalueelle puukerrostalot sopisivat erittäin hyvin.

Avain Yhtiöille Porvoon puukerrostalot ovat toinen puukerrostalokohde. Ensimmäinen on parhaillaan suunnitteilla Helsingin Kuninkaantammeen.

”Lähdemme hakemaan asemakaavamuutosta ja selvittämään yhteistyökumppaneita kevään aikana. Avaimen tavoitteena on rakentaa alueelle korkealaatuisia puukerrostaloja”, Avain Rakennuttajan projektipäällikkö Mauri Puljujärvi kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Avain Yhtiöt kaavailee puukerrostaloja Porvooseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat