Empower voitti tuulivoimapuiston voimajohtourakan

Enersense Internationalin Power-liiketoimintaan kuuluva tytäryhtiö Empower PN on voittanut Wpd Construction Finlandin kilpailutuksessa sopimuksen Karhunnevankankaan tuulivoimapuistoon liittyvästä 110 kilovoltin voimajohtourakasta.

Jylkkä–Karhunnevankangas-voimajohto toimii tuulipuiston liittymisjohtona kantaverkkoon. Rakennustyöt käynnistyvät maaliskuussa 2021 ja kestävät noin vuoden verran. Osapuolet ovat sopineet, että sopimuksen arvoa ei julkaista.

Sähköverkkojen rakentaminen on yksi Enersensen ydinosaamisalueista.

Wpd on kaavaillut rakentavansa Karhunnevankankaan hankealueelle 33 tuulivoimalaa, joista jokainen on teholtaan noin 5–6 megawattia. Puiston arvioidaan tuottavan vuosittain noin 600–700 gigawattituntia sähköä.

Tuulivoimapuiston rakentamiseen ja ylläpitoon tarvittavien teiden rakentaminen aloitettiin syksyllä 2020. Tuulivoimaloiden perustustyöt käynnistyvät keväällä 2021. Vuoden 2022 aikana alkaa voimaloiden pystytys, ja niiden on tarkoitus olla tuotantokäytössä syksyllä 2022.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Empower voitti tuulivoimapuiston voimajohtourakan”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat