Kokeile kuukausi maksutta

Kaupungit ja rakennusalan toimijat kehittävät tyyppisuunnitelmaa puuparkkitalosta – ”Haasteena on saada pidettyä sateen ja autojen mukana tuleva irtovesi poissa rakenteista”

Helsingin ja Vantaan kaupungit ovat mukana kehityshankkeessa, joka tuottaa lisätietoa sekä rakennuslupatasoiset piirustukset puurakenteisesta pysäköintilaitoksesta. Puurakenteiden ohella tässä tyyppitalossa on muitakin normiparkkitalosta poikkeavia piirteitä. Valmistuttuaan suunnitelmista tulee julkisia.

Kuva: Planetary Architecture

Kaupunkien lisäksi kehittämisyhteisössä ovat tilaajina rakennusliikkeet YIT ja Arkta Reponen, pysäköintiyhtiö Finnpark sekä puuosavalmistaja Versowood. Niille kyse on oppimisprosessista, sillä yhdestäkään parkkitalosta ei ole konkreettista rakennuspäätöstä. Lisäksi suunnittelussa on mukana joukko erikoisasiantuntijoita. Projektinjohdossa on modulaariseen puurakentamiseen erikoistunut Tila Group oy.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaupungit ja rakennusalan toimijat kehittävät tyyppisuunnitelmaa puuparkkitalosta – ”Haasteena on saada pidettyä sateen ja autojen mukana tuleva irtovesi poissa rakenteista””

Viimeisimmät näkökulmat