Kaupungit ja rakennusalan toimijat kehittävät tyyppisuunnitelmaa puuparkkitalosta – ”Haasteena on saada pidettyä sateen ja autojen mukana tuleva irtovesi poissa rakenteista”

Helsingin ja Vantaan kaupungit ovat mukana kehityshankkeessa, joka tuottaa lisätietoa sekä rakennuslupatasoiset piirustukset puurakenteisesta pysäköintilaitoksesta. Puurakenteiden ohella tässä tyyppitalossa on muitakin normiparkkitalosta poikkeavia piirteitä. Valmistuttuaan suunnitelmista tulee julkisia.

Kuva: Planetary Architecture
Kaupunkien lisäksi kehittämisyhteisössä ovat tilaajina rakennusliikkeet YIT ja Arkta Reponen, pysäköintiyhtiö Finnpark sekä puuosavalmistaja Versowood. Niille kyse on oppimisprosessista, sillä yhdestäkään parkkitalosta ei ole konkreettista rakennuspäätöstä. Lisäksi suunnittelussa on mukana joukko erikoisasiantuntijoita. Projektinjohdossa on modulaariseen puurakentamiseen erikoistunut Tila Group oy.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaupungit ja rakennusalan toimijat kehittävät tyyppisuunnitelmaa puuparkkitalosta – ”Haasteena on saada pidettyä sateen ja autojen mukana tuleva irtovesi poissa rakenteista””

Viimeisimmät näkökulmat