Kuusamoon rakennetaan uusi poliisiasema – uusi moduliputka voidaan siirtää tarpeen mukaan

Senaatti-kiinteistöt rakentaa uuden poliisiaseman Kuusamon keskustan läheisyyteen Rajavartiolaitoksen alueelle.

Kuusamon uuden poliisiaseman on tarkoitus ottaa käyttöön tammikuussa 2023. Kuva: Arkkitehtitoimisto Uki-Arkkitehdit

Poliisitalokonseptin mukaan rakennettava poliisiasema vastaa paremmin poliisin nykyistä tilantarvetta ja käyttöä sekä mahdollistaa tulevaisuuden tilamuutostarpeet paremmin. Uuden poliisiaseman on tarkoitus avata ovensa tammikuun alussa 2023.

Uuden poliisiaseman rakentaminen alkaa alustavan aikataulun mukaan kesällä 2021 ja urakoitsija valitaan keväällä. Vuokrasopimukselle on saatu valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnan puolto.

Uudet tilat lisäävät muutosjoustavuutta, jos esimerkiksi työntekijöiden määrä kasvaa nykyisestä noin 40:stä työntekijästä. Työtilat edustavat osin monitilamallia, jossa on otettu huomioon ryhmä- ja neuvottelutilat sekä rauhallisemmat vetäytymistilat.

Lisäksi poliisiasemalle rakennetaan ampumarata. Vapautensa menettäneille tehdään moduuliputkaratkaisu. Se on siirrettävä, joten putkatilatarpeiden muuttuessa moduliputka voidaan ottaa uusiokäyttöön toisella poliisiasemalla.

Uusi poliisiasema sijoittuu Rajavartiolaitoksen toimintojen läheisyyteen, jonka myötä saavutetaan merkittäviä synergiaetuja esimerkiksi koulutus- ja kalustoyhteistyöstä, ampumaradan käytöstä, yhteispartioinnin järjestelyistä ja yhteisistä turvallisuusvaatimuksista alueella.

Lisäksi aluetta kehitetään rakentamalla uusi tieliittymä, josta poliisi pääsee helpommin ja turvallisemmin  hälytystehtäviin. Alueelta on myös hyvä yhteys keskustaan ja Rukan matkailukeskukseen.

Hanke toteutetaan poliisin ja Senaatin yhteistyöllä laatiman poliisitalokonseptin mukaan ja siinä hyödynnetään erityisesti pienemmille poliisiasemille suunniteltua modulaarista poliisitalomallia. Se tekee mahdolliseksi hankkeen toteutuksen nopeammin, joustavammin ja kustannustehokkaammin.

”Äänekoskelle valmistuu keväällä 2021 vastaavalla mallilla rakennettu poliisiasema, joten olemme pystyneet hyödyntämään käyttökokemuksia myös sieltä”, Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Juha Keränen kertoo.

Uuden poliisiaseman on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Uki-Arkkitehdit Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuusamoon rakennetaan uusi poliisiasema – uusi moduliputka voidaan siirtää tarpeen mukaan”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat