Kokeile kuukausi maksutta

PPG korotti Tikkurilan osakkeista tarjoamaansa hintaa – Tikkurilaa lähestyttiin kilpailevalla tarjouksella

Yhdysvaltalainen maalijätti PPG Industries ja Tikkurila oyj ovat sopineet joulukuussa julkistetun yhdistymissopimuksensa muutoksesta.

PPG korottaa Tikkurilan osakkeista tarjoamaansa hintaa 27,75 euroon osakkeelta. Alun perin PPG tarjosi Tikkurilan osakkeista 25,00 euroa kappaleelta. Korotettu ostotarjous nostaa koko Tikkurilan ostohinnan noin 1,22 miljardiin euroon.

Ostotarjoushinnan korotuksen taustalla on Tikkurilan saama yhteydenotto kilpailevasta tarjouksesta. Tikkurila ei kerro kilpailevan tarjouksen tekijää eikä mahdollisesti tarjottua hintaa.

Markkinat näyttäisivät ennakoivan tarjouskilpailua Tikkurilasta, sillä yhtiön osakkeen hinta on noussut Helsingin pörssissä tänään 7. tammikuuta selvästi yli PPG:n korotetun ostotarjouksen. Kello 11.08 Tikkurilan osakkeella käytiin pörssissä kauppaa 28,65 euron kappalehinnalla.

Tikkurilan hallituksen jäsenet, jotka osallistuivat päätöksentekoon, ovat yksimielisesti päättäneet suositella yhtiön osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

Myös Tikkurilan suuret osakkeenomistajat Oras Invest, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva tarjousvastikkeen muutoksen yhteydessä vahvistaneet sitoumuksensa hyväksyä ostotarjous. Näillä yhtiöillä on yhteensä noin 29,4 prosentin osuus Tikkurilan osakkeista ja äänistä.

PPG:n nyt korottaman tarjouksen osakekohtainen hinta on noin 84,5 prosenttia enemmän kuin Tikkurilan osakkeen päätöskurssi Helsingin pörssissä 17.12.2020, joka oli viimeinen PPG:n alkuperäisen ostotarjouksen julkistamista edeltävä kaupankäyntipäivä. Lisäksi uusi tarjoushinta on noin 97,3 prosenttia suurempi kuin Tikkurilan osakkeiden 12 kuukauden kaupankäyntimäärillä painotettu keskihinta pörssissä.

PPG:n ostotarjouksen mukaisen tarjousajan on tarkoitus alkaa 15. tammikuuta ja päättyä arviolta 15. maaliskuuta, ellei PPG jatka tarjousaikaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “PPG korotti Tikkurilan osakkeista tarjoamaansa hintaa – Tikkurilaa lähestyttiin kilpailevalla tarjouksella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat