Kokeile kuukausi maksutta

Säkylän kasarmit remontoidaan perusteellisesti – vanhoihin rakenteihin kätkeytyi monia yllätyksiä

Neljä kasarmia saa käynnissä olevan peruskorjauksen yhteydessä uuden ilmanvaihdon. Yli viisikymmenvuotiaat betonirakenteet ovat kohtuullisessa kunnossa, mutta niitä on purettava talotekniikan reittien takia.

Säkylän kasarmit

Puolustusvoimilla on käytössään 76 kasarmia, joista vanhimmat ovat yli satavuotiaita. Valtaosa on rakennettu 1960- ja 1970-luvulla, ja useimmat niistä suunnitteli arkkitehti Pekka Rajala. Merkittävä osuus varuskuntien arkkitehtuurissa on myös professori Osmo Lapolla. Useimpien 1960-luvun varuskuntien, myös Säkylän, keskusaukio ja muut kuin kasarmirakennukset ovat hänen suunnittelemiaan.

Nyt on meneillään näiden 50–60 vuotta vanhojen, aikanaan pääosin työllisyystöinä rakennettujen kasarmien peruskorjausohjelma, jossa on jo kunnostettu 45 kasarmia. Useissa niistä arkkitehtisuunnitelmista vastaa JRT-Arkkitehdit.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Säkylän kasarmit remontoidaan perusteellisesti – vanhoihin rakenteihin kätkeytyi monia yllätyksiä”

Viimeisimmät näkökulmat