Säkylän kasarmit remontoidaan perusteellisesti – vanhoihin rakenteihin kätkeytyi monia yllätyksiä

Neljä kasarmia saa käynnissä olevan peruskorjauksen yhteydessä uuden ilmanvaihdon. Yli viisikymmenvuotiaat betonirakenteet ovat kohtuullisessa kunnossa, mutta niitä on purettava talotekniikan reittien takia.

Säkylän kasarmit
Puolustusvoimilla on käytössään 76 kasarmia, joista vanhimmat ovat yli satavuotiaita. Valtaosa on rakennettu 1960- ja 1970-luvulla, ja useimmat niistä suunnitteli arkkitehti Pekka Rajala. Merkittävä osuus varuskuntien arkkitehtuurissa on myös professori Osmo Lapolla. Useimpien 1960-luvun varuskuntien, myös Säkylän, keskusaukio ja muut kuin kasarmirakennukset ovat hänen suunnittelemiaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Säkylän kasarmit remontoidaan perusteellisesti – vanhoihin rakenteihin kätkeytyi monia yllätyksiä”

Viimeisimmät näkökulmat