Kokeile kuukausi maksutta

Virus luikerteli myös metrotyömaalle – työt pysähtyivät Kivenlahdessa

Töitä pyritään jatkamaan keskiviikkona. Skanskan mukaan työmaalla on käytössä koronaturvallisuussuunnitelma ja -käytännöt.

Metrotyömaa keskeytyy Kivenlahdessa pariksi päiväksi. Havainnekuva KIvenlahden metroasemalta. (Kuva: LÄnsimetro)

Kivenlahden metrotyömaalla on todettu useilla henkilöillä koronavirustartuntoja, kertoo Skanska tiedotteessa.

Tartuntaketjua selvitetään ja mahdollisesti altistuneet henkilöt on ohjattu omaehtoiseen karanteeniin. Lisäksi kaikki työmaalla työskennelleet on ohjattu hakeutumaan koronatesteihin. Viralliset karanteenipäätökset tekee tartuntatautiviranomainen.

Työmaan työt on nyt keskeytetty kahden päivän ajaksi 25.–26.1.2021.  Työmaalla tehdään mm. tehostettu siivous tauon aikana. Työskentelyä pyritään jatkamaan mahdollisuuksien mukaan keskiviikkona 27.1.2021.

Yhtiön mukaan Kivenlahden työmaalla on käytössä koronaturvallisuussuunnitelma ja -käytännöt. Esimerkiksi töihintuloajat ja ruokailut on porrastettu ja tiloja sekä työskentelyryhmiä on jaettu siten, että henkilöitä olisi samassa tilassa vain hyvin pieninä ryhminä kerrallaan.

”Työmaalla on toistaiseksi maskipakko. Korostamme jatkuvasti, että sairaana ei saa tulla töihin, ja jos on koronaan viittaavia oireita, tulee hakeutua heti koronatestiin”, kertoo Skanska Infra oy:n aluejohtaja Pekka Räsänen.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Virus luikerteli myös metrotyömaalle – työt pysähtyivät Kivenlahdessa”

  1. Kaksi päivää työmaa kiinni. Kuka maksaa esim ulkomaisten aliurakoitsijoiden työntekijöiden palkat? Miten valvotaan,etteivät ole siirtyneet muille työmaille? Kuka valvoo että pysyvät karanteenissa,eikä se paljon auta koska siellä kimppakämpissä asuu 6-8 henkeä ja vaihtavat viikkotasollakin työmaita jatkuvasti.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat