Kokeile kuukausi maksutta

Lehto ja Metsä Fibre esisopimukseen Kemin biotuotetehtaan satamavaraston rakentamisesta

Rakennusliike Lehto Group ja Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ovat tehneet esisopimuksen Kemin biotuotetehtaan satamavaraston rakentamisesta.

Havainnekuva Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan satamavarastosta. Kuva ei vastaa yksityiskohtaisesti lopullista toteutusta. Kuva: Metsä Group

Satamavaraston laajuus olisi kaiken kaikkiaan lähes 40000 neliötä. Rakennusvaiheen arvioidaan kestävän noin kaksi vuotta.

Lehdon tiedotteen mukaan rakennusvaihetta joudutetaan muun muassa hyödyntämällä modernia, teollisen rakentamisen tuotantoa. Toimituksen kotimaisuusaste olisi noin 80 prosenttia.

”Haluamme alansa parhaat ammattilaiset ja osaajat kumppaneiksi rakentamaan modernia biotuotetehdasta Kemiin. Kumppaneiltamme edellytämme sitoutumista projektin tavoitteisiin niin turvallisuuden, aikataulun kuin laadun suhteen. Lehto Group toimii näiden periaatteiden mukaisesti ja meillä on kaikki edellytykset toteuttaa onnistunut projekti yhdessä. Tämän lisäksi arvostamme Lehdon tapaa hyödyntää Metsä Groupin puutuotteita varaston toteutuksessa. Satamavarasto on yksi keskeinen osa biotuotetehdasta ja sen logistista ketjua”, kertoo biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä.

”Lehto on kokenut varasto- ja logistiikkahankkeiden toteuttaja. Meillä on valmiit konseptit, jotka mahdollistavat projektin nopean käynnistämisen. Lisäksi tehostamme työmaavaihetta muun muassa teollista esivalmistusta hyödyntämällä. Kohteessa käytettävät puurakenteiset suurkattoelementit valmistetaan Lehdon omilla, kotimaisilla tehtailla”, kertoo Toimitilat-palvelualueen johtaja Jaakko Heikkilä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lehto ja Metsä Fibre esisopimukseen Kemin biotuotetehtaan satamavaraston rakentamisesta”

  1. Eiköhän tässäkin julkistuksessa kannattaisi olla rehellinen: kyllä varastojen tekijöitä Suomesta löytyy. Tilaajaa ei kiinnosta muu kuin hinta ja se, että urakoitsijan uskotaan saavan rakennus valmiiksi. Sekin jää nähtäväksi. No voihan olla jotain kytköksiä tilaajan toimittamiin tuotteisiin. Joka tapauksessa kyseessä on tilaajan kannalta kokonaistaloudellisesti edullisin urakoitsija (ei ehkä muuten paras kuten jutussa hehkutetaan) ja niin pitää ollakin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat