Kokeile kuukausi maksutta

Vahanen yhteistyöhön Tampereen yliopiston kanssa – Tavoitteena on edistää korjausrakentamisen tutkimusta

Yhteistyön osa-alueita ovat perusopetus, opinnäytteet, väitöskirjahankkeet, yrityksen strategiset kehittämishankkeet, osallistuminen tutkimushankekonsortioihin, industry-professuurit sekä opiskelijatoiminta.

Vahanen-yhtiöt on solminut Tampereen yliopiston Rakennetun ympäristön tiedekunnan kanssa puitesopimuksen, jonka tarkoituksena on edistää korjausrakentamisen tutkimusta, kehitystä ja työllistymistä entistä järjestelmällisemmällä ja tavoitteellisemmalla yhteistyöllä.

Nyt allekirjoitetun puitesopimuksen tarkoituksena on syventää ja laajentaa yhteistyötä entistä järjestelmällisempään ja tavoitteellisempaan suuntaan ja tuottaa yhdessä tuloksia, joista hyötyvät laaja-alaisesti niin rakennusalan opiskelijat, yritykset kuin koko yhteiskuntakin.

Yhteistyön osa-alueita ovat perusopetus, opinnäytteet, väitöskirjahankkeet, yrityksen strategiset kehittämishankkeet, osallistuminen tutkimushankekonsortioihin, industry-professuurit sekä opiskelijatoiminta.

Sopimuksen mahdollistamia yhteistyön aiheita ovat esimerkiksi Vahasen laajan kuntotutkimus- ja korjaussuunnitelma-aineiston pohjalta tehtävät analyysit eri rakennetyyppien korjauksista, betonirakenteiden kantavuuden luotettavan arviointimenettelyn kehittäminen ja algoritmiavusteinen suunnittelu.

Diplomitöitä konsulttitoimistoille

”Suurin osa tiedekuntamme diplomitöistä tehdään yrityksissä, ja viime aikoina nimenomaan konsulttitoimistoissa. Yritysyhteistyöllä haluamme huolehtia tutkinto-ohjelmamme laadusta, jotta se vastaa työelämän tarpeita ja tarjoaa sitä kovaa osaamista, jota rakennusalan vaativissa tehtävissä tarvitaan”, sanoo Rakennustekniikan yksikön päällikkö, professori Matti Pentti.

Sopimuksen tavoitteena on syventää ja laajentaa yhteistyötä erityisesti sellaisessa tutkimuksessa, joka hyödyttää kumpaakin osapuolta ja jonka tulokset palvelevat koko rakennusalaa ja yhteiskuntaa entistä toimivampina ja turvallisempina rakennuksina. Kun yritykset ovat mukana akateemisessa tutkimuksessa, tuloksia saadaan nopeasti sovellettua käytännön hankkeissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vahanen yhteistyöhön Tampereen yliopiston kanssa – Tavoitteena on edistää korjausrakentamisen tutkimusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat