Kokeile kuukausi maksutta

Granlund teki hyvän tuloksen – Maksaa tulospalkkioita henkilöstölle yhteensä yli 5 miljoonaa euroa

Yhtiön mukaan koronaepidemia vaikutti markkinoihin eniten pääkaupunkiseudulla, mutta monissa Granlundin alueyhtiöissä vuosi mentiin normaalissa tai jopa paremmassa vauhdissa.

Pekka Metsi on tyytyväinen Granlundin viime vuoteen.

Rakennus- ja kiinteistöalan konserni Granlund teki vuonna 2020 hyvän tuloksen. Yhtiön liikevaihto kasvoi 103 miljoonaan euroon. Kasvua edellisvuodesta tuli 13 prosenttia. Konsernin liikevoitto oli 11,7 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan koronaepidemia vaikutti markkinoihin eniten pääkaupunkiseudulla, mutta monissa Granlundin alueyhtiöissä vuosi mentiin normaalissa tai jopa paremmassa vauhdissa.

”Korona muutti markkinaa, mutta pystyimme erityisosaamisellamme kompensoimaan perusinvestointien hidastumisen. Hyvät kanta-asiakkuudet, jatkuvien palvelujen ja ohjelmistojen vahvistuminen sekä vilkas toiminta etenkin suurimmissa alueyhtiöissämme johti siihen, että vuosi saatiin paremmin pakettiin kuin keväällä osattiin odottaa”, toimitusjohtaja Pekka Metsi toteaa yhtiön tiedotteessa.

Granlundin projektiliiketoiminnassa oli vuoden 2020 aikana vahvaa sektorikohtaista vaihtelua.

  • Päivittäistavarakaupoissa investointitahti oli syksyllä jopa normaalia kiivaampi, mutta hotelli-, matkailu- ja toimitilaprojektien aloitukset vähenivät.
  • Vahvistumista oli muun muassa datakeskus- ja energialiiketoiminnassa sekä korjausrakentamisessa.
  • Rakennuttamisen ja valvonnan palveluja vahvistettiin useissa Granlundin toimipisteissä ja korjausrakentamisen palvelut nähdään yhtenä vahvimmista kehitysalueista.
  • Ohjelmistoliiketoiminnassa kiinteistöjohtamisen prosessien digitalisointi etenee vauhdilla.
  • Konsultoinnissa muun muassa energiatehokkuushankkeille ja energiajohtamiselle oli paljon kysyntää. Asiakkaiden hiilineutraaliustavoitteet lisäsivät puolestaan ympäristö- ja energiakonsultoinnin tarvetta. Hiilijalanjalanjälki tulee mukaan päätöksentekoon yhä vahvemmin.
  • Suomen kiinteistökaupoissa päästiin syksyllä hitaan kevään ja kesän jälkeen lähes normaaliin Due Diligence -toiminnan volyymiin.

Granlundin henkilöstömäärä oli vuoden lopussa 1 095, mikä on 101 enemmän kuin vuotta aiemmin.  Yhtiö maksaa viime vuodelta tulospalkkioita kaikille granlundilaisille yhteensä 5,5 miljoonaa euroa.

”Granlund-jengille vuosi oli haastavampi kuin moni edellinen. Kysynnän nihkeys syksyllä aiheutti huolta, mutta hienosti porukkamme pärjäsi vaikeammassakin markkinassa. Suuri kiitos tsempistä niin omille asiantuntijoillemme kuin asiakkaillemme”, Metsi sanoo.

Tavoitteena olla alan paras työpaikka

Granlund lanseerasi uuden strategiansa keväällä 2020. Yhtiön tavoitteena on parantaa alan tuottavuutta ja toimintamalleja, panostaa ympäristövastuullisiin ratkaisuihin, olla alan paras työpaikka sekä kansainvälistyä.

Tarkoitus on tuplata nykyinen liikevaihto vuoteen 2025 mennessä.

Granlund asetti itselleen tavoitteen olla hiilineutraali jo vuoden 2021 aikana ja liittyi myös Net Zero Carbon Building -sitoumukseen.

Viime vuonna konserni laajeni neljällä yrityskaupalla, joita tehtiin Mikkelissä, Rovaniemellä ja Kajaanissa.

Helsingissä Granlund laajensi isännöintialalle ostamalla isännöintiä harjoittavan Talohallinnnan liiketoiminnan. Yhtiön nimeksi tuli Granlund Isännöinti. Sen toimitusjohtajaksi tuli Isännöintiliiton entinen toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Heikkilä sai kuitenkin helmikuussa potkut sen jälkeen, kun Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoi epäilevänsä Isännöintiliittoa sekä kuutta isännöintialan yritystä kartellista.

Kartelliepäilystä on aiheutunut iso mainehaitta Granlund Isännöinnille, vaikka Talohallinta ei ole ollut kartellista epäiltynä eikä siinä työskentelevillä henkilöillä ole ollut asian kanssa mitään tekemistä.

Granlund Isännöinnin toimitusjohtajana toimii nyt Matti Nieminen.

Uusi palvelurakenne

Granlund uudisti vuodenvaihteessa palvelurakenteensa sulauttamalla Granlund Consultingin emoyhtiöön. Uudistuksen taustalla on uusi strategia ja tavoitteena on panostaa vahvemmin jatkuviin palveluihin, energiaratkaisuihin sekä tuottavuuden kehittämiseen datan avulla.

Samalla talotekniikan roolia halutaan vahvistaa rakennusprosessissa ja tuoda erityisosaamista vahvemmin mukaan toimintaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Granlund teki hyvän tuloksen – Maksaa tulospalkkioita henkilöstölle yhteensä yli 5 miljoonaa euroa”

  1. Hyvä Granlund! Työntekijät etusijalla, niin kuin asiaan kuuluukin.

  2. Aijaijai.. naminami.. tuonkon jakaa henkilömäärällä niin sehän tekee… hyvä Pekka!!!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.