Kokeile kuukausi maksutta

Metroc sai merkittävän rahoituksen nimekkäiltä sijoittajilta ja laajentaa Ruotsiin

Kiinteistö- ja rakennusalan markkinatietoon erikoistunut suomalainen startup-yritys Metroc on varmistanut tärkeän rahoituksen, jotta se voi laajentaa toimintaansa Ruotsiin.

Metrocin perustajat Janne Johansson (vas.) ja Jussi Virnala Helsingissä sijaitsevassa Maria 01 -kasvuyrityskeskuksessa. Kuva: Metroc

Metroc sai ensimmäiseen enkelirahoituskierrokseensa mukaan maineikkaita sijoittajia, jotka panostavat yritykseen 300 000 euroa.

Yksityiset enkelisijoittajat ovat Med Groupin perustaja Ali Omar, Ioboxin perustajiin kuulunut Henry Nilert, NordSafetyn perustajiin kuuluva Fredrik Löfberg, ex-nokialainen Jari Paakkarinen ja yrittäjä Tuomas Pahlman. Metrocin ovat perustaneet Jussi Virnala ja Janne Johansson.

”Rakennusala on suuri toimiala ja alan digitalisoituminen on edelleen vahvasti käynnissä. Metrocin tiimillä on erinomainen tausta, jossa yhdistyy teknologiaosaaminen ja ymmärrys toimialan ongelmista markkinatiedon löytämiseen. Metrocin asiakasyritykset voivat valita markkinatietopalveluun sopivan datapaketin vauhdittamaan kasvuaan ja löytämään sopivia rakennuskohteita”, Omar kertoo.

Metroc on poikkeuksellinen yritys kiinteistö- ja rakennusalan startupien joukossa, sillä se kehittää alan markkinatietopalvelua, jonka avulla yritykset voivat löytää uusia rakennuskohteita ja hallita asiakkuuksia samassa palvelussa. Merkittävä osa, joidenkin arvioiden mukaan jopa yli 90 prosenttia, kiinteistö- ja rakennusalan startupeista keskittyy tuotannon kehittämiseen.

Omalla pääomalla käyntiin

Vuonna 2019 perustettu Metroc on kasvanut omalla rahoituksellaan (niin sanottu bootstrap-rahoitus) eli se on käynnistetty kokonaan perustajien omalla pääomalla. Kasvu on tehty yrityksen omalla tulorahoituksella. Yhtiö työllistää yhdeksän henkeä.

”Olemme kasvaneet puolessatoista vuodessa nollasta 150 asiakassopimuksen yhtiöksi ja olemme tehneet jo kaksi ohjelmistopalvelua valmiiksi. Enää ei ole kyse vain pilottihankkeista vaan tarjoamme ohjelmistopalveluita vuosisopimuksilla ja asiakkaamme käyttävät palveluita aktiivisesti”, toimitusjohtaja Virnala kertoo.

Yrityksen asiakkaita ovat esimerkiksi Consti, Sweco ja Skaala.

Yritys aikoo investoida tuotekehitykseen ja kansainvälistymiseen siten, että seuraavana laajentumisen markkina-alueena on Ruotsi.

”Olemme yrityksenä vasta alkuvaiheessa ja asiakkaat ovat olleet aktiivisia palveluidemme kehittämisessä. Erityisen hienoa saada sijoittajia mukaan kehittämään liiketoimintamme strategiaa”, Virnala jatkaa.

Metroc on kasvanut poikkeuksellisen nopeasti, ilman aiempaa ulkoista rahoitusta eikä covid19-pandemiakaan ole kasvua hidastanut.

”Asiakashankinta on tapahtunut etäyhteyksillä ja asiakkaille palvelun käyttöönotto on ollut nopeaa ja helppoa”, rahoituskierroksen toinen pääsijoittaja Nilert kertoo.

”Tylsä” toimiala toimii

Yrityksen keskittyminen yhteen liiketoimintasegmenttiin on onnistunut ja Metroc on pystynyt hiomaan tiedon louhimisen eli niin sanotun data-mining -teknologiansa tehokkaaksi.

”Näen merkittävää kasvupotentiaalia kansainvälisesti sekä tässä vertikaalissa, että myös muissa käyttökohteissa”, Paakkarinen huomauttaa.

Virnalan mukaan ohjelmistoalan osaajille ihmettelyä on tullut lähinnä toimialan valinnasta, sillä otsikoissa ovat paljon useammin esimerkiksi peliyhtiöt.

”Meille on todettu, että olemme nuoria poikia todella tylsällä toimialalla. Mutta emme ole antaneen sen pysäyttää. Olemme kehittäneet hyviä palveluita ja nyt olemme varteenotettava yhteistyökumppani kaikenkokoisille yhtiöille”, Virnala sanoo.

Yrityksessä on panostettu erityisesti palvelun helppokäyttöisyyteen.

”Olemme tehneet paljon uusia innovaatioita tuotekehityksessä vaikka olemme vasta matkamme alkuvaiheessa. Jatkossa haluamme kehittää uusia palveluita asiakkaillemme ja huomioida palveluissa rakennus- sekä kiinteistöalan erityiset tarpeet”, Metrocin toinen perustaja ja teknologiajohtaja Janne Johansson kertoo.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Metroc sai merkittävän rahoituksen nimekkäiltä sijoittajilta ja laajentaa Ruotsiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat