Kokeile kuukausi maksutta

”Näen sen tässä tilanteessa torjuntavoittona” – Rambollin liikevaihto Suomessa pysyi ennallaan

Koko Ramboll-konsernin tulos laski vuonna 2020 hieman edellisvuodesta. Yhtiö pitää tulosta tyydyttävänä.

Rambollin vuoden 2020 liikevaihto pysyi Suomessa ennallaan edellisvuodesta koronaviruspandemiasta huolimatta. Yhtiön liikevaihto oli 240 mijoonaa euroa.

”Sujuvan etätöihin siirtymisen, uusien projektiavausten sekä pääosin virtuaalisesti edistettävän asiakastoiminnan ansiosta liikevaihtomme pysyi Suomessa edellisvuotta vastaavalla tasolla. Näen sen tässä tilanteessa torjuntavoittona”, sanoo Ramboll Finlandin toimitusjohtaja Kari Onniselkä yhtiön tiedotteessa.

Koko Ramboll-konsernin liikevaihto sen sijaan laski 4,1 prosenttia ollen 1 827,3 miljoonaa euroa. Tulos ennen liikearvopoistoja oli 91,5 miljoonaa euroa. Vuoden 2019 vastaava luku oli 102,3 miljoonaa euroa.

”Onnistuimme saavuttamaan tyydyttävän taloudellisen tuloksen vaikeasta vuodesta huolimatta. Kassavirtamme parani merkittävästi. Tämä yhdistettynä siihen, että konsernimme oli vuoden lopussa nettovelaton osoittaa, että Ramboll on vahva ja terve yritys”, konsernin toimitusjohtaja Jens-Peter Saul sanoo.

Rambollin kannattavuus Suomessa, Norjassa, Saksassa sekä vesiliiketoiminnassa ylitti vuoden 2019 tason. Yhdysvaltojen, Ison-Britannian, Lähi-idän, Aasian ja Tyynenmeren sekä ympäristö- ja terveysliiketoimintojen kehitykseen koronaviruspandemialla oli negatiivinen vaikutus. Öljy- ja kaasusektorin maailmanlaajuinen laskusuhdanne vaikutti kielteisesti energialiiketoiminnan tulokseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Näen sen tässä tilanteessa torjuntavoittona” – Rambollin liikevaihto Suomessa pysyi ennallaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat