Kokeile kuukausi maksutta

Sitowise suunnittelee listautumista pörssiin kasvun tukemiseksi – ”Jatkamme yritysostolinjalla”

Suunnittelu- ja konsulttiyritys Sitowise suunnittelee listautumista Nasdaq Helsingin pörssilistalle kasvustrategian tukemiseksi.

Toimitusjohtaja Pekka Eloholma.

Toimitusjohtaja Pekka Eloholma sanoi infotilaisuudessa, että ”pomminvarmaa” listautuminen ei ole, mutta suunnitelma on vahvalla pohjalla.

”Aikataulua en voi vielä kommentoida mitenkään”, hän kuittasi.

Suunnitellun listautumisannin odotetaan koostuvan yhtiön noin 75 miljoonan euron osakeannista sekä osakemyynnistä, jossa eräät Sitowisen osakkeenomistajat myyvät osakkeitaan. Yksi näistä on Sitowisen suurin osakkeenomistaja Intera Fund III Ky.

Funds managed and advised by Capital World Investors, Didner & Gerge Fonder, Evli-Rahastoyhtiö Oy, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Lannebo Fonder AB ja Paradigm Capital Value Fund  ovat sitoutuneet merkitsemään osakkeita noin 76 miljoonalla eurolla suunnitellussa listautumisannissa.

Noin 200 sitowiseläistä avainhenkilöä omistaa yhtiötä. Sitowisen hallituksen puheenjohtaja Eero Heliövaaran mukaan tämä rakenne on tarkoitus säilyttää jatkossakin.

Lisäksi hän pitää mahdollisena, että henkilöstöannin myötä henkilöstön osuus omistajuudesta voi kasvaa.

Yritysostot kiinnostavat

Suunnitellun listautumisannin tavoitteena on edistää Sitowisen kasvustrategian toteuttamista.

Se tarkoittaa esimerkiksi yrityksen näkyvyyden ja tunnettuuden lisäämistä asiakkaiden, mahdollisten uusien työntekijöiden ja sijoittajien keskuudessa sekä yleisemmin teknisen konsultoinnin toimialalla.

”Se antaa uuden ulottuvuuden rakentaa tulevaisuuttamme Suomessa ja pohjoismaisilla markkinoilla”, Heliövaara kuvaili infossa.

Osakeannista saatavia varoja on tarkoitus käyttää Sitowisen nykyisten velkojen takaisinmaksuun ja kasvustrategian tukemiseen, kuten yritysostoihin.

Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna noin 160 miljoonaa euroa. Eloholma sanoi infotilaisuudessa, että yritys on kasvanut paitsi orgaanisesti myös yritysostoin. Se on viimeisen kolmen vuoden aikana ostanut noin 25 yritystä.

”Jatkamme yritysostolinjalla tästä eteenpäinkin.”

Ostettavaa voi olla esimerkiksi Ruotsissa, jossa yritys tavoittelee Eloholman mukaan laajentumista.

Hallitus uudistuu

Yhtiön hallitukseen tullaan nimittämään uusi jäsen Leif Gustafsson, joka on aiemmin toiminut muun muassa Cramo oyj:n toimitusjohtajana. Gustafsson nimitetään hallitukseen Janne Näräsen tilalle.

Listautumisannin jälkeen hallituksessa istuvat puheenjohtaja Eero Heliövaara sekä hallituksen jäsenet Elina Piispanen, Leif Gustafsson, Petri Rignell, Taina Kyllönen ja Tomi Terho.

Sitowisellä työskentelee yli 1 900 eri alojen asiantuntijaa. Yhtiön liikevaihto kasvoi vuosina 2018–2020 keskimäärin 12,9 prosenttia vuodessa. Yhtiö toimii tällä hetkellä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Latviassa.

Yritys tavoittelee vuotuista yli 10 prosentin liikevaihdon kasvua. Oikaistun Ebita-marginaalin tavoite on vähintään 12 prosenttia.

Juttua päivitetty. Lisätty hallituksen jäsenet. Lisätty tiedotustilaisuudesta Heliövaaran ja Eloholman kommentteja. Otsikkoa päivitetty.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sitowise suunnittelee listautumista pörssiin kasvun tukemiseksi – ”Jatkamme yritysostolinjalla””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat