SRV kehitysvaiheen sopimukseen Kotkan tapahtumakeskushankkeesta

SRV ja Backstaff oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kotkan kaupungin tapahtumakeskus Satama Areenan kehitysvaiheen käynnistämisestä.

Kuva: ALA Arkkitehdit Oy, SRV

Kotkan Julkiset Kiinteistöt oy:n 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö Backstaff vastaa Areenan rakennuttamisesta.

Suunnittelun käynnistämisellä pyritään edistämään hankkeen toteutumista suunnitellussa aikataulussa. Samalla aloitetaan työmaan valmistelevat työt. Rakentamisen tavoitellaan alkavan kesällä 2021 ja valmistuvan elokuuhun 2023 mennessä.

Kehitysvaiheen aikana toteutetaan yhteistyössä käyttäjien kanssa hankkeen suunnittelua ja etsitään parhaat toteutusvaihtoehdot tilaajan määrittämille tavoitteille. Samalla valmistellaan alustavasti työmaatoimintoja, jotta rakentamisen edellytykset ovat olemassa.

Kotkan Kantasataman sydämeen rakentuvan tapahtumakeskus Satama Areenan laajuus on noin 7700 bruttoneliömetriä. Merikeskus Vellamon ja Kotkan kantakaupungin väliin sijoittuva rakennus toistaa arkkitehtuurissaan satamakaupungeille tuttuja elementtejä. Puurakenteisena toteutettavan Satama Areenan hillitty, pehmeä ja silti vaikuttava arkkitehtuuri on sukua sataman halleille, konteille ja puulaivoille. Satama Areenassa tullaan käyttämään puuta materiaalina kokonaisvaltaisesti rakenteista sisäosiin saakka. Puusisusta suojaa sinkkinen kuori, ja katon rakenteessa tullaan toteuttamaan pohjoismaiden suurin roikkuva puurakenne.

”Yhteistyö SRV:n, pääsuunnittelijamme ALA Arkkitehtien sekä Ramboll CM:n kanssa on alkanut hyvin. Kuuntelemalla asiantuntijoita suunnittelun viime metreillä saamme toteutettua Kotkan kaupungin ja kokonaishankkeen tarpeita mukailevan tapahtumakeskuksen suunnitellussa aikataulussa”, Backstaffin projektipäällikkö Aleksi Sallinen kertoo tiedotteessa.

Tulevan areenan muunneltavat tilat soveltuvat erilaisille tapahtumille, ja niiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käytön helppouteen, toimivuuteen, samanaikaiseen käyttöön ja ekologisuuteen. Rakennuksen monitoimisuutta ja käyttötehokkuutta on vahvistettu tapahtumakeskuksen viereen rakennettavan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin kanssa. Tapahtumakeskuksen aula- ja ravintolatilat tulevat toimimaan kampuksen pääsisäänkäyntinä ja opiskelijaravintolana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV kehitysvaiheen sopimukseen Kotkan tapahtumakeskushankkeesta”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat