Kokeile kuukausi maksutta

KSBR ja Takanen MR lyömässä hynttyyt yhteen

Erikoisrakentaja Keski-Suomen Betonirakenne oy (KSBR) ja maanrakentaja Takanen MR oy ovat 20. toukokuuta allekirjoittaneet esisopimuksen yhdistymisestä.

Yritysjärjestely on tarkoitus toteuttaa syyskuun 2021 loppuun mennessä osakevaihdolla siten, että Takanen MR:n osakkeenomistajille järjestetään suunnattu osakeanti. Suunniteltu yritysjärjestely edellyttää vielä osapuolten käynnissä olevien yritystarkastusten loppuun saattamista sekä tarvittavia osakevaihtoon liittyviä yhtiökokouspäätöksiä.

Toteutettavan järjestelyn myötä syntyy Keski-Suomen Betonirakenne -konserni, jonka tytäryhtiönä Takanen MR sekä jatkaa nykyistä liiketoimintaansa maa- ja vesirakentamisen alalla että laajentaa uusille liiketoiminta-aloille KSBR Infra -nimellä.

Yhtiöt arvioivat, että syntyvän konsernin liikevaihto ylittää 100 miljoonaa euroa vuonna 2021. Vuonna 2020 KSBR:n liikevaihto oli 67,3 miljoonaa euroa ja Takanen MR:n liikevaihto 19,4 miljoonaa.

Vuodesta 1981 alkaen toimineen Takanen MR:n päätoimialat ovat maanrakennuspalvelut ja kiviainesmyynti. Yritys työllistää nykyisellään noin 60 henkeä.

Vuonna 2004 perustettu KSBR toimii tuulivoima-, teollisuus-, toimitila- ja parkkitalorakentamisessa sekä muiden vaativien paikalla valettujen kohteiden erikoisrakentamisessa. Sillä on erityisen vahva markkina-asema tuulivoimainfran rakentamisessa. Yhtiön palveluksessa työskentelee lähes 90 alan ammattilaista. KSBR:n osakkuusyhtiöitä ovat jakelu- ja siirtoverkkoja rakentava Infratiera oy sekä betonitoimittaja Betoniteam oy.

Yhtiöt tehneet jo paljon yhteistyötä

Jatkossa KSBR-konserni uskoo pystyvänsä vastaamaan entistä kilpailukykyisemmin ja laaja-alaisemmin asiakkaidensa tarpeisiin vaativissakin projekteissa. Synergiaedut parantavat mahdollisuuksia kasvuun ja uusiin strategisiin hankkeisiin.

Yhtiöt ovat KSBR:n toimitusjohtaja Tuomas Skantzin ja Takanen MR:n toimitusjohtaja Juha Takasen mukaan toisilleen läpikotaisin tuttuja. Toiminnot ovat yhteisillä työmailla jo valmiiksi huippuunsa hiottuja, työntekijät toisilleen tuttuja ja molempien yhtiöiden talous erinomaisessa kunnossa.

”Visioimme Juha Takasen kanssa jo vuosia sitten, että tämä päivä vielä koittaa. Ei siis liene sattumaa, että toiminnanohjausjärjestelmämme ovat yhtenäiset. Olemme edenneet ja kehittyneet rinta rinnan kahdeksan viime vuotta”, Skantz kertoo tiedotteessa.

”Takasen osaaminen 3D-mallinnuksissa ja moderni kalusto sekä sitoutunut ja osaava henkilökunta ovat todellisia kilpailuetuja kiristyvillä markkinoilla. Oli helppo vastata Juhalle kyllä, kun hän kysyi, olisiko nyt se oikea hetki”, Skantz jatkaa.

Takasen mukaan tähän pisteeseen pääseminen on pitänyt sisällään monia onnistumisen hetkiä sekä koettelemuksia.

”Toimiessamme KSBR:n kanssa yhteisillä työmailla olemme oppineet toistemme työtavat ja pystymme luottamaan, että annetut lupaukset pidetään. Takanen MR on määrätietoisesti investoinut vähäpäästöiseen ja kustannustehokkaaseen kalustoon, jotta pystymme pitämään kiinni yhteisten työmaidemme tiukoista vaatimuksista ja aikatauluista”, Takanen sanoo.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KSBR ja Takanen MR lyömässä hynttyyt yhteen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat