Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut laskivat viime vuonna

Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut olivat vuonna 2020 keskimäärin 4,43 euroa huoneistoneliöltä kuukaudessa. Hoitokulut laskivat edellisvuodesta 1,6 prosenttia. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asunto-osakeyhtiöiden taloustilastosta.

Kerrostaloasunto-osakeyhtiöiden hoitokulut laskivat 1,2 prosenttia vuodessa.

Kerrostaloasunto-osakeyhtiöiden hoitokulut olivat keskimäärin 5,01 euroa huoneistoneliöltä kuukaudessa, mikä on 1,2 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Hoitokuluista suurin suhteellinen osuus, 23,6 prosenttia, meni korjauksiin. Lämmityksen osuus hoitokuluista oli 20,0 prosenttia ja vedenkäytön 8,0 prosenttia. Rivitalo-osakeyhtiöiden hoitokulut olivat keskimäärin 3,65 euroa huoneistoneliöltä kuukaudessa. Siinä oli laskua noin 1,9 prosenttia edellisvuodesta. Lämmityskulut laskivat kerros- ja rivitaloyhtiöissä yhteensä 9,5 prosenttia.

Kerrostaloasunto-osakeyhtiöiden pääasiallisen tulonlähteen muodostivat hoitovastikkeet, jotka olivat vuonna 2020 keskimäärin 4,10 euroa neliöltä kuukaudessa kertaluonteiset osakassuoritukset mukaan lukien. Hoitovastikkeet nousivat 0,7 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna. Hoitovastikkeiden osuus kerrostaloyhtiöiden varsinaisista tuotoista oli 84,7 prosenttia. Vuokrien osuus oli 5,2 prosenttia ja käyttökorvausten 9,5 prosenttia. Kaikkiaan kerrostaloasunto-osakeyhtiöiden tuotot nousivat 1,3 prosenttia vuodesta 2019.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asunto-osakeyhtiöiden hoitokulut laskivat viime vuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat