Kokeile kuukausi maksutta

HSY: Korona on lisännyt kotitalouksien vedenkulutusta

Kulutus on vähentynyt mm. toimisto- ja hotellikiinteistöissä sekä oppilaitoksissa. Etätöiden myötä vettä on kuitenkin kulunut entistä enemmän kotitalouksissa.

Kokonaiskulutuksessa ei ole nähty merkittävää muutosta, mutta aamun kulutushuippu on ollut aiempaa pienempi.
Kuuntele juttu

HSY:n laskutustietojen mukaan veden kulutuksen painopiste on muuttunut korona-aikana Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) toiminta-alueella Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Vantaalla.

Esimerkiksi toimistorakennuksissa vedenkäyttö on vähentynyt, kun ihmiset ovat olleet etätöissä. Etätöiden vuoksi vedenkäyttö taas on vastaavasti kasvanut asuinrakennuksissa.

”Korona-aika on näkynyt laskutuksessa myös hotellisektorilla, koska käyttöasteet ovat olleet lähes olemattomat ja veden kulutusta ei ole juurikaan ollut. Sama koskee oppilaitoksia, joissa on siirrytty etäopiskeluun”, toteaa HSY:n laskutuspäällikkö Tiina Määttä tiedotteessa.

”Myös esimerkiksi kylpylöissä ja uimahalleissa on vedenkäyttö vähentynyt ja sen myötä laskutettavan veden määrä”, hän jatkaa.

Kokonaiskulutuksessa ei ole nähty merkittävää muutosta. HSY:n vedenpuhdistuslaitoksilla talousvettä on tuotettu entiseen tapaan, mutta tuotannossa on näkynyt selvästi kulutuksen rytmin muuttuminen. Erityisesti aamun kulutushuippu on ollut aiempaa pienempi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HSY: Korona on lisännyt kotitalouksien vedenkulutusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat