Loviisan vuoden 2023 asuntomessuille rakennetaan puukerrostalo, kelluvia asuntoja ja kasvihuonetalo

Loviisan Kuningattarenrannalla järjestettävien Asuntomessujen rakentajat on valittu.

Havainnekuva Robbes Vertical Farming Solutions -talosta. Kuva: Robbes Vertical Farming Solutions

Asuntomessualueen tontit ovat yhtiömuotoisia ja niille rakennetaan esimerkiksi kelluvia taloja ja kasvihuonetalo. Kuningattarenrannan pohjoisosaan nousee Cubestan puukerrostalo.

”Jos puutarhurilta kysyy, millaisen talon hän rakentaisi, hän vastaa lasitalon. Kaksi vuotta sitten huumorilla heitetty idea lähti kypsymään, miten talo kasvihuoneessa tai kasvihuone talon päällä toimisi Loviisassa. Ruotsissa ja Tanskassa tällaisia mielenkiintoisia projekteja jo on. Ja nyt ollaan jo tässä pisteessä idean kanssa”, kasvihuonetalon rakennuttava toimitusjohtaja ja puutarhuri Robert Jordas Robbes Vertical Farming Solutionsista kertoo.

Pientaloalueelle rakennetaan sekä kivi- että puutaloja. Taloja on suunniteltu rakennettavan myös hirrestä ja CLT:stä. Rakennusten väritys vaihtelee vaaleasta hyvin tummiin ja jopa mustiin sävyihin. Suurehkot lasi- ja ikkunapinnat ovat yleisiä, toisaalta tämä on luonnollista upean merinäköalan edessä.

Pientaloalueelle nousee lisäksi kolme talotehdasvetoista kohdetta.

Kuningattarenrannan pientaloalueella on myös tontti ryhmärakennushankkeelle. Neljän kaksikerroksisen omakotitalon rakennuttajaksi valittiin Insinööritoimisto Lara.

”Lara ryhmärakennuttaa yhteistyössä Honkatalojen kanssa Loviisan Kuningattarenrantaan neljä maalämmöllä lämpiävää, hirsirunkoista erillistaloa Gröna Uddenin puistoon rajoittuvalle tontille”, Laran projektipäällikkö Riikka Tapio kertoo.

Asuntomessualueella Kuningattarenrannalla tehdään parhaillaan pohjois- ja keskiosan maarakennustöitä. Pientaloalue on valmis rakentamiselle kesäkuun 2021 loppuun mennessä. Keskiosan rivi- ja paritalotonteille voi alkaa rakentaa aikaisintaan keväällä 2022.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Loviisan vuoden 2023 asuntomessuille rakennetaan puukerrostalo, kelluvia asuntoja ja kasvihuonetalo”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat