Kokeile kuukausi maksutta

Myös Ruskon Betonilta vähähiilisempiä vaihtoehtoja – betonipäästöt jopa yli puolet pienemmiksi

Alhaisemmat hiilidioksidimäärät perustuvat valistusprosessissa hyödynnettäviin terästeollisuuden sivuvirtoihin sekä uusiokäyttöön.

Kuuntele juttu

Ruskon Betoni Etelä tuo monien muiden alan toimijoiden tapaan markkinoille aiempaa vähähiilisempiä betonilaatuja. RB Clean -valmisbetoneissa sementtien alhaisemmat hiilidioksidimäärät perustuvat valistusprosessissa hyödynnettäviin terästeollisuuden sivuvirtoihin sekä uusiokäyttöön.

Yhtiö mukaan valmisbetonit supistavat betonirakentamisen hiilidioksidipäästöjä parhaimmillaan jopa 60 prosenttia.

”Asiakkaalle annetaan nyt helppoja vaihtoehtoja, joilla voi vähentää hiilidioksidipäästöjä ja ilman, että se vaikeuttaa käytännön työtä. Työmaamestari voi valita betonilaadun, jolla saavutetaan työmaan rakennusaikataululle sopiva lujuudenkehitysnopeus.  Betonilaadut on verifioitu kolmannen osapuolen toimesta, joten asiakas voi luottaa laskelmiin”, Ruskon Betoni Etelän laatu- ja kehitysjohtaja Vesa Anttila summaa tiedotteessa.

Ruskon Betoni Etelä on kotimainen betonialan perheyritys, jonka toimialoina ovat valmisbetoni ja infratuotteet. Yritys on perustettu kesällä 2019 ja se kuuluu Ruskon Betoni -konserniin. Yritys toimii Etelä-Suomen, Kaakkois-Suomen sekä Varsinais-Suomen alueilla.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Myös Ruskon Betonilta vähähiilisempiä vaihtoehtoja – betonipäästöt jopa yli puolet pienemmiksi”

  1. Uusia vähähiilisiä betonituotteita alkaa tulvia markkinoille. Aiemmissa puu-betonivertailussa puu on ollut rakennusvaiheen osalta noin 30 % vähähiilisempi. Vaihtuneeko johtoasema näiden tuotteiden käyttöönoton myötä betonille?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat