Vantaan kaupunki myy hoiva-asuntokiinteistönsä VAV:lle

Kaupunki myy kiinteää ja irtainta omaisuuttaan muun muassa osana tuottavuus- ja kasvuohjelmaansa.

Myyrinkoti on yksi myytävistä kohteista.

Tiedotteen mukaan hoiva-asuntokiinteistöjen myynnillä ennakoidaan hyvinvointialueuudistusta. Kaupunki myy kiinteää ja irtainta omaisuuttaan myös osana tuottavuus- ja kasvuohjelmaansa ja siihen liittyvää myyntitavoitettaan.

Kaupunkisuunnittelulautakunta ja tekninen lautakunta käsittelivät kokonaisuuteen liittyviä päätöksiä ylimääräisissä kokouksissaan.

Tekninen lautakunta päätti kokouksessaan, että vuoden 2021 aikana Vantaan kaupungin omistamalle VAV-konsernille myydään sosiaali- ja terveydenhuollon piiriin kuuluvat palvelutalot.

Myynnin kohteena on neljä palvelutalorakennusta, joissa on yhteensä 191 asuntoa, yhteistiloja, keittiötiloja ja ulosvuokrattuja liiketiloja.

Hoivakiinteistöjen vuokranantajana jatkaa myynnistä huolimatta Vantaan kaupunki. Kaupunki vuokraa kiinteistöt käyttöönsä VAV Hoiva-asunnot oy:ltä kokonaisuuksina ja jatkossakin hallinnoi asukkaiden kanssa tehtäviä vuokrasopimuksia, kunnes ne myöhemmin siirtyvät hyvinvointialueiden hallinnoitavaksi.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti puolestaan VAV Hoiva-asunnot Oy:lle vuokrattavista tonteista. Tonteilla sijaitsevat nyt myytävät hoivakiinteistöt. Tontit vuokrataan 25 vuoden maanvuokrasopimuksilla.

Tiedotteen mukaan Vantaan kaupungin on tarkoitus lähivuosien aikana luopua kokonaisuudessaan asuntojen vuokraustoiminnasta. Kaupunki lähtee selvittämään myöhemmin aietta myydä muun muassa omistamansa työsuhdeasunnot VAV:lle.

Päätökset ovat ehdollisia sille, että sosiaali- ja terveysministeriö myöntää kaupungille tai VAV:lle järjestelyn toteuttamiseksi rajoituslain mukaisen poikkeamisluvan tai ilmoittaa, ettei poikkeamisluvan hakeminen järjestelylle ole tarpeen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaan kaupunki myy hoiva-asuntokiinteistönsä VAV:lle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat