Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin uuden merellisen asuinalueen rakentaminen alkaa – Nihtiin halutaan hotelli ja 3 000 uutta asukasta

Hermanninrantaan siirretyn Sompasaunan tilalle nousee kokonaan uusi asuinalue.

Kalasataman eteläkärkeen suunniteltu uusi Nihdin alue havainnekuvassa, joka esittelee näkymää ilmasta käsin. Kuva: Kaupunkiympäristö / Helsingin kaupunki

Kalasataman eteläkärjen eli Nihdin esirakentaminen aloitettiin tällä viikolla. Tarkoituksena on valmistella tulevien talojen, katujen ja raitiotien rakentamista.

Käynnistyvä esirakentamisvaihe jatkuu ensi vuoden elokuuhun asti. Kaupungin tiedotteen mukaan melua aiheuttavat työt ajoittuvat ensi vuoden alkuun. Lähialueen asukkaita tiedotetaan niistä myöhemmin.

Nihdin alue on nyt aidattu, eivätkä ulkopuoliset pääse alueelle. Myös pysäköinti alueella on päättynyt, ja Sompasauna siirtynyt Hermanninrantaan.

Nihdin alueella tehtävät työt ovat muun muassa vanhojen satamarakenteiden purkua, ruoppausta ja katujen rakentamista. Katujen ja kunnallistekniikan, kuten sähköverkkojen, on tarkoitus valmistua vuonna 2023.

Nihtiin suunnitellaan asuntoja noin 3 000 ihmiselle. Alueelle kaavaillaan myös esimerkiksi hotelli- ja ravintolakorttelia sekä päiväkotia.

Nihdin esirakentamisesta vastaa Kalasatamasta Pasilaan -hanke. Hankkeessa rakennetaan uusi raitiotielinja, jonka on tarkoitus aloittaa liikennöinti vuonna 2024.

Alueelle on tarkoitus tulla myös Kruunusillat-hankkeen rakentama raitiotieyhteys Laajasaloon, sekä baana kävelijöille ja pyöräilijöille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin uuden merellisen asuinalueen rakentaminen alkaa – Nihtiin halutaan hotelli ja 3 000 uutta asukasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat