Kansainvälisen IIDA – 2021 Interior Design Competition -sisustusarkkitehtuurikilpailun voitto Suomeen

Tuomaristo kehui erityisesti kirjastotalo Fyyrin yksityiskohtaista ja viimeistä piirtoa myöten harkittua sisustussuunnittelua.

Kuva: JKMM Arkkitehdit Oy

Amerikkalainen IIDA – 2021 Interior Design Competition on valinnut JKMM Arkkitehtien suunnitteleman kirjastotalo Fyyrin sisustusarkkitehtuurin koko kilpailun parhaaksi työksi. Kirkkonummen uusi pääkirjasto Fyyri voitti samassa kilpailussa myös Institutional-kategorian pääpalkinnon.

Tuomaristo kehui erityisesti Fyyrin yksityiskohtaista ja viimeistä piirtoa myöten harkittua sisustussuunnittelua. Se painotti myös kirjastotalon toiminnallisuutta sekä sen merkitystä paikallisen yhteisöllisyyden kasvattajana.

IIDA Interior Design Competition on yksi alan arvostetuimmista kilpailuista. Kuuden finalistin joukossa oli Fyyrin lisäksi neljä pohjoisamerikkalaista ja yksi kiinalainen sisustusarkkitehtuuriprojekti.

Kirkkonummen keskustassa sijaitseva kirjasto valmistui alun perin vuonna 1982. Lokakuussa 2020 ovensa avanneen uuden kirjaston julkisivun sisään on yhdistetty sekä uudet laajennustilat että alkuperäinen kirjastorakennus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kansainvälisen IIDA – 2021 Interior Design Competition -sisustusarkkitehtuurikilpailun voitto Suomeen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat