Kreaten liikevaihto ja tulos laskivat – tilauskanta vahvistui viimevuotisesta

Yhtiö pitää vuoden 2021 tulosohjeistuksensa ennallaan.

Kreaten toimitusjohtaja Timo Vikström.

Keväällä pörssiin listautuneen infrarakentaja Kreaten liikevaihto ja tulos laskivat toisella vuosineljänneksellä vuodentakaisesta. Yhtiön liikevaihto huhti–kesäkuussa oli 52,9 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden toisella vuosineljänneksellä oli 59 miljoonaa euroa. Kauden tulos oli 1,8 miljoonaa euroa, kun viime vuoden vastaavan ajanjakson tulos oli 2,1 miljoonaa euroa.

Vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana liikevaihto laski 108 miljoonasta eurosta 91,2 miljoonaan euroon ja tulos 2,9 miljoonasta eurosta 1,4 miljoonaan euroon.

Kreate piti vuoden 2021 tulosohjeistuksensa ennallaan. Toimitusjohtaja Timo Vikströmin mukaan liikevaihdon lasku oli odotettua, sillä kokonaisinframarkkinan ennustetaan laskevan tänä vuonna.

”Liikevaihto laski odotetusti ja suhteellinen kannattavuus säilyi lähellä vertailukautta ollen edelleen korkeampi kuin infrarakentamisen alalla keskimäärin. Kokonaisuudessaan etenimme ensimmäisellä vuosipuoliskolla suunnitelmien mukaisesti”, hän sanoo tiedotteessa.

Kruununsillat näkyy tilauskannassa syksyllä

Kuluvan vuoden toisella neljänneksellä piristynyt inframarkkina nosti Kreaten tilauskannan 157,5 miljoonaan euroon. Viime vuoden lopussa se oli 134,9 miljoonaa euroa. Tästä noin 111 miljoonan euron odotetaan realisoituvan tämän vuoden aikana.

”Lisäksi voitimme katsauskaudella useita merkittäviä hankkeita, jotka näkyvät tilauskannassamme vasta sopimusten solmimisen jälkeen seuraavilla vuosineljänneksillä”, Vikström sanoo.

Toisella vuosineljänneksellä Kreate tiedotti muun muassa historiansa suurimmasta projektista, Kruununsillat-hankkeesta, jonka tarjouskilpailun yhtiö voitti työyhteenliittymänä YIT:n kanssa. Kreaten osuus, eli puolet 123 miljoonan hankkeesta kirjautuu tilauskantaan myöhemmin syksyllä.

Kruununsiltojen lisäksi Vikström nostaa esiin kirjaamattomista tapahtumista Sulkavuoren keskuspuhdistamon rakennusteknisten töiden urakan, jonka Kreate voitti työyhteenliittymänä Aki Hyrkkönen Oy:n kanssa sekä Valtatie 19:n perusparannuksen Seinäjoen ja Lapuan välillä työyhteenliittymänä Veljekset Rinta Oy:n kanssa.

Näiden kolmen hankkeen liikevaihtovaikutus on tulevina vuosina noin 110 miljoonaa euroa.

”Ne tulevat nostamaan tilauskannan Kreaten historian korkeimmaksi”, Vikström sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kreaten liikevaihto ja tulos laskivat – tilauskanta vahvistui viimevuotisesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat