Kokeile kuukausi maksutta

Kruunusiltojen hinnan­korotus sai ensimmäiset hyväksynnät, hinta nousi yli 70 miljoonaa euroa

Kruunusiltojen raitiotien rakentajat aloittavat uuden Hakaniemen­sillan rakentamisen valmistelut.

Helsingin kaupunkiympäristö­lautakunta ja HKL:n johtokunta ovat tällä viikolla hyväksyneet, että Kruunusiltojen rakentaminen vaiheistetaan ja uuden raitiotien ensimmäisen vaiheen enimmäis­hintaa korotetaan 326 miljoonaan euroon.

Tämä tarkoittaa, että lisää hintaa hankkeelle kertyy noin 71 miljoonaa euroa. Lopullisesti enimmäis­hinnasta päättää kaupungin­valtuusto elokuussa.

Kruununsiltojen ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan raitiotieyhteys Laajasalosta Hakaniemeen.

Raitiotien jatkoyhteys Hakaniemestä Helsingin keskustaan on suunnitteilla. Sen sijaan raitiotieyhteyttä Laajasalon sisällä laajemmin ei toteuteta toistaiseksi.

Valmistelevat työt alkavat heinäkuussa

Hankkeen valmistelevat rakennustyöt alkavat heinäkuun alussa Hakaniemessä ja Siltavuoren­salmessa, johon Kruunusillat-hanke rakentaa uuden sillan nykyisen tilalle. Uusi Hakaniemensilta tulee vanhan sillan itäpuolelle.

Uuden sillan tieltä Siltavuoren­salmesta pitää ensin siirtää pois paineviemäri, jossa kulkee suuri osa kantakaupungin jätevesistä.

Hakaniemessä melua aiheuttaa muun muassa paalutus. Työt jatkuvat ainakin elokuun loppuun. Syksyllä työmaa-alue laajenee.

Nykyiset liikennejärjestelyt ovat voimassa pääosin elokuun puoliväliin.

Moottoriajoneuvoliikenne Hakaniemen­rantaa pitkin Merihakaan päättyy alkusyksystä. Sen jälkeen liikenne Merihakaan kulkee Sörnäisten rantatien kautta Haapaniemen­katua pitkin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kruunusiltojen hinnan­korotus sai ensimmäiset hyväksynnät, hinta nousi yli 70 miljoonaa euroa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat