Kokeile kuukausi maksutta

Granlund osti insinööritoimiston Kuopiossa

Granlund Kuopio oy on ostanut kaikki Insinööritoimisto J. Markkanen oy:n osakkeet.

Insinööritoimisto J. Markkasen palveluvalikoima kattaa uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeiden lvi-, automaatio- ja sähkösuunnittelun sekä tele- ja turvasuunnittelun.

Kaupan jälkeen Insinööritoimisto J. Markkasen 23 työntekijää jatkavat vanhoina työntekijöinä Granlundilla, joka työllistää Kuopiossa yli 120 alan asiantuntijaa. Yritysten lopullisen fuusion on arvioitu olevan valmis keväällä 2022.

Insinööritoimisto J. Markkanen samoin kuin Granlund Kuopio ovat työntekijöidensä omistamia yrityksiä. Yhdistymisen jälkeen Insinööritoimisto J. Markkasen avainhenkilöistä tulee myös Granlund Kuopion osakkaita. Insinööritoimisto J. Markkasen toimitusjohtaja Arttu Markkasesta tulee Granlund Kuopion varatoimitusjohtaja, ja hän ottaa vetovastuun uudesta talotekniikan suunnitteluosastosta.

Yrityksiä yhdistää pitkä yhteinen historia. Insinööritoimisto J. Markkasen perusti vuonna 1989 Arttu Markkasen isä Jussi Markkanen, joka työskenteli 17 vuotta Granlund-konsernissa ennen ryhtymistään yrittäjäksi. Yli 30 vuoden ajan Markkanen ja Granlund ovat tehneet taloteknistä suunnittelua hyvin samantyyppisille asiakkaille ja olleet suunnittelemassa samoja kohteita. Niin J. Markkanen kuin Granlund Kuopiokin ovat erikoistuneet julkisten toimijoiden hankkeisiin.

”Yrityskaupalla haluamme täydentää osaamistamme yhteisissä asiakkuuksissa ja varmistaa korkean laatutasomme myös tulevaisuudessa”, Granlund Kuopion toimitusjohtaja Tommi Miettinen kertoo tiedotteessa.

”Yhdistymällä takaamme paremmin osaamisresurssimme ja olemme vakuuttava työnantaja alan ammattilaisten keskuudessa tulevaisuudessakin. Tämä on tärkeää, sillä osaajapula alallamme on jatkuva”, Insinööritoimisto J. Markkasen toimitusjohtaja Arttu Markkanen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Granlund osti insinööritoimiston Kuopiossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat