Kokeile kuukausi maksutta

Kouvola on Alvar Aalto-viikon päänäyttämö – Inkeroisen tehdasalue ja Karhunkangas tutustumiskohteina

Teemaviikolla juhistetaan alueen teollista perintöä, johon arkkitehti antoi vahvan kädenjäljen.

Yksi näyttelyn töistä on sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opiskelijan Toni Stedtin käsialaa. (Kuva: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk)

Alvar Aalto -viikkoa vietetään tänä vuonna Kouvolassa 14.–22.8.2021 ja tapahtumaviikko kannustaa tutustumaan paikkakunnan rakennettuun ympäristöön.

Kouvolan Inkeroisissa sijaitsee Alvar Aallon (1898–1976) suunnittelema ainutlaatuinen kokonaisuus, johon kuuluvat vuosina 1937–56 suunniteltu paperitehdas ja siihen liittyvä asuinalue sekä vuonna 1940 valmistunut Tehtaanmäen koulu. Aalto suunnitteli paikkakunnalle myös Karhunkankaan omakotialueen tyyppitaloineen.

Viikon aikana on nähtävillä myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kulttuurialan opiskelijoiden toteuttamia harjoitustöitä.

Kouvola toimii vuonna 2021 kansainvälisen Alvar Aalto -kaupunkien verkoston puheenjohtajana ja Alvar Aalto -viikko on verkostoyhteistyön päätapahtuma. Se on vuosittain järjestettävä kaupunkitapahtuma, jonka teemat liittyvät monipuolisesti arkkitehtuuriin, muotoiluun ja taiteeseen. Viime vuonna paikkakuntina olivat Eura ja Pori.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kouvola on Alvar Aalto-viikon päänäyttämö – Inkeroisen tehdasalue ja Karhunkangas tutustumiskohteina”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat