Kokeile kuukausi maksutta

Neste avaa nettiin oman päästöpalvelun – kuljetusten hiilijalanjälki kuriin

Nesteen mukaan paine päästöjen ymmärtämiseen ja vähentämiseen nousee esiin sekä kilpailutuksissa että kuluttajien suunnalta.

Tieliikenteen osuus kotimaan liikenteen kokonaispäästöistä on yli 90 prosenttia. Nesteen tarjoama uusi verkkopalvelu auttaa yrityksiä omien päästöjen ja päästövähennysten seurannassa sekä kannustaa korvaamaan fossiilisten polttoaineiden käyttöä.
Kuuntele juttu

Neste tuo ensimmäisenä toimijana Suomeen palvelun, jonka avulla yritykset ja muut toimijat voivat seurata liikennepolttoaineiden käytöstä aiheutuvia ilmastopäästöjään.

Tieliikenteen osuus kotimaan liikenteen kokonaispäästöistä on yli 90 prosenttia. Nesteen tarjoama uusi verkkopalvelu auttaa yrityksiä omien päästöjen ja päästövähennysten seurannassa sekä kannustaa korvaamaan fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

“Päästöjen seurannalle ja raportoinnille on merkittävä tarve yritysten päästövähennystavoitteiden tukemisessa. Lainsäädäntö asettaa vaatimuksia päästölaskennalle, ja paine päästöjen ymmärtämiseen ja vähentämiseen nousee esiin sekä kilpailutuksissa että kuluttajien suunnalta”, sanoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminnan vastuullisista kumppanuuksista vastaava tiimipäällikkö Heidi Peltonen.

Digitaalisen palvelun avulla yritys voi seurata Nesteen liikennepolttoaineiden kulutusta, kasvihuonekaasupäästöjä sekä uusiutuvalla dieselillä saavutettuja päästövähennyksiä halutulla ajanjaksolla.

Palvelu havainnollistaa graafien ja karttapohjien avulla myös kulutuksen ja päästöjen maantieteellistä ja ajallista jakautumista sekä antaa vertailutietoa yrityksen tieliikenteen päästöjen tasosta toimialan sisällä. Palvelun tarjoamia raportointimahdollisuuksia pyritään myöhemmin laajentamaan myös muihin käyttökohteisiin, kuten sähköön ja uusiutuvaan polttoöljyyn.

Neste tukee osaltaan myös kuljetusalan sähköistymistä pilotoimalla ensimmäistä omaa logistiikka-alan yrityksille suunnattua sähkölatauspalvelua Suomessa yhdessä Niemi Palveluiden kanssa. Tavoitteena on tuoda Suomen markkinoille kaupallinen sähkölatauspalvelu vuoden 2021 loppuun mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Neste avaa nettiin oman päästöpalvelun – kuljetusten hiilijalanjälki kuriin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat