Kokeile kuukausi maksutta

Norjalainen FREYR Battery valitsi Vaasan – aiesopimus akkutehtaasta allekirjoitettu

Aiesopimuksessa FREYRille annetaan 22.7.2022 saakka yksinoikeus 90 hehtaarin tonttiin mahdollisen akkukennotehtaan rakentamista varten.

Vaasa vetää nyt akkuteollisuutta. Uusin tulokas GigaVaasan alueelle on norjalainen FREYR, jonka tehdas on toteutuessaan miljardiluokan investointi. (Havainnekuva: Freyr Battery))

Norjalainen pörssilistattu FREYR Battery on allekirjoittanut aiesopimukset Suomen Malmijalostuksen ja Vaasan kaupungin kanssa strategisesta yhteistyötä teollisen mittakaavan akkukennoteknologian ja tuotannon mahdollisesta kehittämisestä Suomessa.

Vaasan kaupungin kanssa tehdyssä aiesopimuksessa FREYRlle annetaan 22.7.2022 saakka yksinoikeus 90 hehtaarin tonttiin mahdollisen akkukennotehtaan rakentamista varten, edellyttäen että tietyt projektin etenemistä koskevat ehdot täyttyvät. Aiesopimus koskee myös yhteistyössä tehtävää aluerakentamista, jotta voidaan nopeuttaa vähähiilisten ja kustannustehokkaiden akkujen tarjontaa Suomessa.

”Vaasa tarjoaa houkuttelevan sijainnin akkukennotehtaalle EU:n sisällä. Käytettävissä on läheltä toimitettavia raaka-aineita, runsaasti uusiutuvia energialähteitä ja jäähdytysvettä sekä ainutlaatuinen, jo olemassa oleva klusteri maailman johtavia toimittajia osaksi akkujen arvoketjua”, FREYRn toimitusjohtaja Tom Einar Jensen toteaa tiedotteessa.

Norjalaisyhtiö toimittaa akkukennoja nopeasti kasvaville maailmanlaajuisille sähköajoneuvojen, energian varastoinnin ja merisovellusten markkinoille.

Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyryn mukaan aiesopimus on Johnson Mattheyn viime kevään julkistuksen jälkeen looginen askel eteenpäin.

”Tässä on merkittäviä synergiaetuja jo olemassa olevien sitoumusten ja nykyisten EnergyVaasa-yritysten kanssa. Näemme myös suuria mahdollisuuksia pohjoismaiseen akkuketjun kehittämiseen yhdessä FREYRin kanssa. Yhdistettävät materiaalit ja tavaravirrat luovat kestäviä kustannustehokkaita ratkaisumahdollisuuksia, joista kaikki hyötyvät”, Häyry sanoo.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Norjalainen FREYR Battery valitsi Vaasan – aiesopimus akkutehtaasta allekirjoitettu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat