Kokeile kuukausi maksutta

Rajavartiolaitoksen kasarmeja korjataan 40 miljoonalla eurolla

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa uuden ruokala- ja sotilaskodin Kaakkois-Suomeen Immolan kasarmialueelle. Kolmessa vaiheessa tehtävän kasarmin uudistamisen ensimmäinen vaihe on juuri valmistunut.

Esikuntarakennus otetaan käyttöön lokakuussa. Sitä ennen Rajavartiolaitoksen esikunta on ollut ollut väistötiloissa vuodesta 2018. Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Toisessa vaiheessa Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa uuden ruokala- ja sotilaskodin Kaakkois-Suomen rajavartioston, Raja- ja merivartiokoulun sekä Rajavartiolaitoksen esikunnan käyttöön. Hanke käynnistyi toukokuussa.

Lisäksi majoitus- ja museorakennus sekä sosiaali- ja liikuntarakennus peruskorjataan. Aikataulun mukaan toinen vaihe valmistuu kesään 2022 mennessä.

Vuoden 2022 aikana aloitetaan kehittämishankkeen viimeinen vaihe, jossa peruskorjataan Raja- ja merivartiokoulu.

Koko kolmivaiheisen kasarmialueen kehittämishankkeen arvo on noin 40 miljoonaa euroa ja kokonaisuudessaan rakennustöiden on tarkoitus valmistua vuoden 2023 loppuun mennessä.

Viimeisenä alueelta tullaan vielä purkamaan käyttöikänsä päässä oleva koulutus- ja huoltorakennus.

Uusi esikuntarakennus käyttöön lokakuussa

Uusi esikuntarakennus on kooltaan 2 622 bruttoneliömetriä ja se sisältää tilat toimisto-, suunnittelu-, neuvottelu- ja kokouskäyttöön sekä erilaisia varasto-, asiakaspalvelu-, sosiaali- ja arkistotiloja.

Kaakkois-Suomen rajavartiostolla, Raja- ja merivartiokoululla sekä Rajavartiolaitoksen esikunnalle on lisäksi yhteiset asiakaspalvelu- ja turvatarkastustilat.

Tiloja voidaan helposti muuntaa myös tulevaisuuden tilatarpeita varten. Uuden esikuntarakennuksen rakennuskustannukset ovat noin 8,1 miljoonaa euroa.

”Uuteen esikuntarakennukseen muuttaa Kaakkois-Suomen rajavartioston esikunnan ja Rajavartiolaitoksen esikunnan henkilöstöä yhteensä noin 60 henkilön verran”, Kaakkois-Suomen rajavartioston apulaiskomentaja Jukka Lukkari kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rajavartiolaitoksen kasarmeja korjataan 40 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat