Vantaa suunnittelee massiivisia opiskelijatiloja Kehäradan varteen – kampukselle tarvitaan oma lentokonehalli

Vehkalaan aiotaan rakentaa 78 miljoonalla tiloja teknisten alojen ja sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille.

Tulevan oppilaitoksen tontti on ollut metsää, mutta puut on jo kaadettu ja maanrakennustöitä tehty. Varsinaisten rakennustöiden olisi tarkoitus alkaa vuonna 2023. (Kuva: Maija Aalto/HS)

Vantaa suunnittelee uusia tiloja 2 000 opiskelijalle Vehkalaan Kehäradan varteen.

Ammattiopisto Varian Vehkalan toimipisteen rakentamisen lasketaan maksavan noin 78 miljoonaa euroa. Hintaa selittää se, että Vehkalaan tarvitaan esimerkiksi lentokonehalli.

Opetuslautakunta ja tekninen lautakunta hyväksyivät suunnitelmat omalta osaltaan viime viikolla, seuraavaksi asia etenee kaupunginhallitukseen.

Tilojen pitäisi valmistua syksyksi 2025 Vehkalan aseman länsipuolelle.

Varialla on nykyisin opetusta neljässä eri toimipisteessä, mutta tiloista monet ovat vanhanaikaisia, heikossa kunnossa tai ne arvioidaan liian ahtaiksi, kun nuorten ikäluokat Vantaalla ovat kasvussa.

Lähivuosina vanhoja toimipisteitä keskitetään, niin että vuonna 2026 Varia toimisi uusissa tiloissa Vehkalassa ja Tikkurilassa sekä peruskorjatuissa tiloissa Hiekkaharjussa. Näistä kaikista ei vielä ole tehty lopullisia poliittisia päätöksiä.

Rakennustyöt käyntiin 2023?

Vehkalassa opiskeltaisiin tuoreimpien suunnitelmien mukaan sosiaali- ja terveysalaa, sähkö- ja automaatioalaa, tieto- ja tietoliikennetekniikkaa, autoalaa, lentokonealaa ja logistiikka-alaa. Yhteensä opiskelijoita olisi Vehkalassa 2 130 eli määrä on hivenen pienempi kuin vielä muutama vuosi sitten alustavasti suunniteltiin.

Tulevan oppilaitoksen tontti on ollut metsää, mutta puut on jo kaadettu ja maanrakennustöitä tehty. Varsinaisten rakennustöiden olisi tarkoitus alkaa vuonna 2023.

Rakentamisessa on tarkoitus kiinnittää erityistä huomiota hiilijalanjälkeen: oppilaitokseen tulee esimerkiksi maalämpöjärjestelmä, aurinkokeräimiä ja kasvikattoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaa suunnittelee massiivisia opiskelijatiloja Kehäradan varteen – kampukselle tarvitaan oma lentokonehalli”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat