Kokeile kuukausi maksutta

Granlund osti rakennesuunnittelutoimiston Imatralta

Granlund-konsernin suurimpiin tytäryhtiöihin kuuluva Granlund Saimaa oy on ostanut Imatran Juva oy:n liiketoiminnan. Yhtiöt yhdistävät voimansa 1. lokakuuta alkaen.

Tero Koikkalainen (vas.) ja Risto Havo Imatrankosken kupeessa.
Kuuntele juttu

Imatran Juva on rakennesuunnitteluun erikoistunut 5 henkeä työllistävä yritys. Se aloitti toimintansa Imatralla Juva-konsernin aluetoimistona vuonna 1977. Itsenäisenä Imatran Juva oy:nä se on toiminut vuodesta 1992. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 514000 euroa.

Granlund haluaa vahvistaa liiketoimintakaupalla jalansijaansa ja parantaa palveluvalikoimaansa Imatralla.

”Kokonaissuunnittelu sopii hyvin moniin projekteihin täällä Etelä-Karjalassa. Liiketoimintakaupan tavoitteena on tarjota paikallisesti monipuolisemmin kokonaissuunnitteluprojekteja, joissa myös rakennesuunnittelunosaaminen on hyvin tärkeää”, Granlund Saimaan toimitusjohtaja Risto Havo sanoo tiedotteessa.

Granlund Saimaa tarjoaa silti jatkossakin suunnitteluosaamista myös suunnittelualakohtaisesti, kuten ennenkin.

Jatkossa Granlundin Imatran toimistolla on töissä kaikkiaan yhdeksän ammattilaista, kun Imatran Juvan työntekijät siirtyvät Granlundille vanhoina työntekijöinä. Fyysisesti liike tapahtuu kuitenkin päinvastaiseen suuntaan, sillä Granlund Imatran väki muuttaa Imatran Juvan toimitiloihin. Aivan Imatran ydinkeskustassa sijaitsevassa KOP:n käyttöön vuonna 1938 valmistuneessa rakennuksessa tehdään syksyn aikana remontti, jonka jälkeen koko Granlund Imatran väki pääsee tekemään töitä moderneissa tiloissa.

”Olennaista on paikallisuus: toimitilamme ovat jatkossakin Imatralla. Liiketoimintakaupalla haluamme varmistaa henkilöstöllemme jatkuvan mahdollisuuden koulutukseen ja nykyaikaisimmat työkalut”, Imatran Juvan toimitusjohtaja Tero Koikkalainen sanoo. Liiketoimintakaupassa Koikkalaisesta tulee Granlund Saimaan rakennesuunnittelun ryhmäpäällikkö ja osakas.

Imatran Juva on vuosien aikana tehnyt Itä-Suomen alueella erittäin monipuolisesti projekteja, joista näkyvimpiä ovat muun muassa Uusi Kosken koulukeskus, K-Sairaala, Savonlinnan pääterveysasema sekä Lappeenrannan entisen teatterin tontin rakennukset.

Granlund Saimaa on kasvanut viime vuosina yrityskaupoilla: Siluc oy (2016), Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen  (2019), Suomen Controlteam (2020). Yrityksellä on toimipisteet Lappeenrannassa, Imatralla ja Kouvolassa. Tarjontaan kuuluu sähkö- ja lvi-suunnittelua, teollisuussähkö- ja automaatiosuunnittelua, arkkitehtisuunnittelua, rakennuttamisen asiantuntijapalveluja sekä konsultoinnin ja kiinteistönpidon palveluja. Yritys työllistää yli 60 henkeä, ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli 6,3 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Granlund osti rakennesuunnittelutoimiston Imatralta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat