Kierrätysyritys käsitteli rakennusjätettä kymmeniä tuhansia tonneja – yhtiötä epäillään ympäristörikoksesta ja hyötyneen siitä 1,2 miljoonaa

Itä-Uudenmaan poliisi on tutkinut laajaa ympäristörikosten kokonaisuutta.

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi laajan ympäristörikoskokonaisuuden, jossa kierrätysalalla sijaitsevan yhtiön epäillään hyötyneen rikoksesta 1,2 miljoonaa euroa.

Betonia ja muuta rakennusjätettä kierrättävän yhtiön epäillään käsitelleen vuosittain useita kymmeniä tuhansia tonneja enemmän jätettä kuin sen ympäristölupa sallii.

Tapausta on tutkittu ympäristön turmelemisena. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että jätettä olisi päätynyt luontoon vaan siitä, että yhtiön epäillään rikkoneen määräyksiä ja valehdelleen viranomaisille vuosina 2016–2020.

Uudenmaan Ely-keskuksessa huomattiin, että yhtiön vuosittain raportoimat jätteen määrät ovat olleet suuremmat kuin ympäristölupa sallii. Niinpä Ely-keskus teki tapauksesta tutkintapyynnön poliisille.

Poliisi puolestaan sai selville, että todellisuudessa jätteitä on otettu vastaan vielä paljon enemmän kuin raporteissa myönnetään. Niinpä tapausta on tutkittu myös rikosnimikkeellä väärän todistuksen antaminen viranomaiselle.

Tapaus on nyt siirtynyt syyteharkintaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kierrätysyritys käsitteli rakennusjätettä kymmeniä tuhansia tonneja – yhtiötä epäillään ympäristörikoksesta ja hyötyneen siitä 1,2 miljoonaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat