Sievi Capital ostaa Rakennuttajatoimisto HTJ:n, myös johtohenkilöitä omistajiksi

Sievi Capital Oyj on 20.9.2021 allekirjoitetulla kaupalla sopinut ostavansa Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:n.

Sievi Capitalin ohella omistajiksi tulee HTJ:n johtohenkilöitä sekä hallituksen jäseniä, Sievi Capitalin pörssitiedotteessa kerrotaan.

HTJ on rakennuttajatoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen rakennuttamisen, työmaavalvonnan, energia- ja ympäristökonsultoinnin sekä projektinjohdon monipuolisia asiantuntijapalveluita.

Yhtiö työllistää noin 150 asiantuntijaa. Pääkonttori sijaitsee Vantaalla ja lisäksi yhtiöllä on toimipisteet Tampereella, Turussa ja Hämeenlinnassa. Vuonna 2020 HTJ:n liikevaihto oli 18,5 miljoonaa euroa.

Yrityskaupan velaton kauppahinta on 13,75 miljoonaa euroa. Kauppahinta osakkeista maksetaan käteisellä kaupan toteuttamisen yhteydessä.

Lisäksi yrityskauppaan kuuluu enintään 0,6 miljoonan euron lisäkauppahinta perustuen HTJ:n vuoden 2021 käyttökatteeseen sekä enintään 0,75 miljoonan euron lisäkauppahinta, joka maksetaan, kun tietyt kertaluonteiset tuotot on maksettu HTJ:lle.

”Pitkäaikaiset asiakassuhteet, ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstö sekä vahva palvelukonsepti ovat HTJ:n toiminnan ytimessä. Toteutettava järjestely mahdollistaa meille hyvän kehitystyön jatkamisen sekä vahvat taloudelliset resurssit kasvua varten. Sievi Capitalista saamme hyvän kumppanin jatkamaan ja vahvistamaan erinomaista työtä asiakkaidemme hyväksi”, sanoo HTJ:n toimitusjohtaja Janne Ketola.

”HTJ on menestynyt sekä hyvämaineinen rakennuttajakonsulttiyhtiö ja on hienoa päästä yhtiön kehitykseen mukaan. Yhtiöllä on alansa parhaita asiantuntijoita, mikä on mahdollistanut pitkäaikaisia asiakassuhteita sekä yhtiön hyvän kehityksen. Uskomme, että HTJ:n nykyisillä vahvuuksilla yhdistettynä Sievi Capitalin tuomiin lisäresursseihin pystymme vauhdittamaan yhtiön kasvua jatkossa”, sanoo Sievi Capitalin toimitusjohtaja Jussi Majamaa.

Sievi Capital on Helsingin pörssin päälistalla noteerattu pääomasijoitusyhtiö. Se omistaa muun muassa Indoor Groupin, johon kuuluvat huonekaluketjut Asko ja Sotka sekä huonekalutehdas Insofa. Hieman rakennusalaan liittyvää liiketoimintaa Sievi Capitalissa edustaa rakennus- ja maansiirtokoneita myyvä KH-Koneet Group.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sievi Capital ostaa Rakennuttajatoimisto HTJ:n, myös johtohenkilöitä omistajiksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat