Kokeile kuukausi maksutta

Avara rakennuttaa Espooseen kerrostaloja – energiaratkaisuksi geoterminen aluelämpöverkko

Avara ottaa konkreettisen uuden askeleen hiilijalanjälkensä pienentämisessä Espoon Finnooseen toteutettavan uudiskohdehankkeen myötä.

Avaran uudiskohteeseen Espoon Finnoossa tulee geoterminen aluelämpöverkko. Kuva: Arrak arkkitehdit

Avara rakennuttaa Finnoon Djupsundsbäckeniin kolmen kerrostalon kokonaisuuden, johon tulee yhteensä 113 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa. Asuntojen arvioitu valmistuminen on maaliskuussa 2023.

Talojen energiaratkaisuksi tulee geoterminen aluelämpöverkko. Uusi teknologia vähentää yhtiön mukaan päästöjä parhaimmillaan 95 prosenttia kiinteistöjen energiankulutuksessa.

Geotermisen aluelämpöverkon toteutuksesta on tehty yhteistyösopimus Avaran ja TA-Yhtiöiden perustaman Finnoon Syvälämpö oy:n sekä Quantitative Heatin (QHeat) välillä. Verkkoon kytketään yhteensä kuusi kerrostaloa, joista kolme on Avaran rakennuttamia. Rakennukset saavat lämpönsä 1400–1600 metriä syvistä geotermisistä lämpökaivoista, jotka hyödyntävät maaperän lämpöenergiaa ja vaihtavat energiaa keskenään.

Avara on sitoutunut asumisen ilmasto- ja ympäristökuormituksen pienentämiseen sekä resurssikäytön tehostamiseen mitattavasti vaikuttavilla toimilla ja pitkällä aikavälillä. Avara on jo vuosien ajan tehnyt panostuksia hiilijalanjälkensä minimoimiseksi, ja vuonna 2020 se oli vähentynyt viidenneksellä vuoteen 2016 verrattuna.

”Vuonna 2019 allekirjoitimme YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet, joilla vahvistamme vastuullisen sijoittamisen merkitystä sijoitusstrategiassamme. Uskomme vahvasti, että vain kestävä liiketoiminta saavuttaa kestäviä tuloksia, ja sitoutumalla YK:n periaatteisiin haluamme antaa selkeän viestin ESG-teemojen huomioimisesta johtaessamme kasvavaa sijoitusvarallisuuttamme”, Avaran sijoitusjohtaja Harri Retkin sanoo tiedotteessa.

”Tulemme jatkossakin yhä enemmän kartoittamaan uusia innovatiivisia ratkaisuja ja teknologioita hiilijalanjälkemme pienentämiseksi. Älykäs lämmityksen ohjaus, energiatehokas uudistuotanto ja uusiutuvien energianlähteiden hyödyntäminen keventävät asumisen ilmastokuormaa ja säästävät myös kustannuksia. Geoterminen maalämpö Finnoon uudiskohteidemme energiaratkaisuna on yksi uusi askel kohti hiilineutraalimpaa kiinteistökehitystä”, Avaran liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Avara rakennuttaa Espooseen kerrostaloja – energiaratkaisuksi geoterminen aluelämpöverkko”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat