Sähköautojen latauspisteet tuovat vauhtia taloyhtiöiden korjausrakentamiseen

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen on kääntymässä kasvuun erityisesti sähköautojen latauspisteiden yleistymisen kautta.

Latauspisteitä asennetaan kovalla vauhdilla rivi- ja kerrostaloihin.

27 prosenttia Kiinteistöliiton kyselyyn vastanneista arvioi taloyhtiönsä korjausrakentamisen kasvavan kuluvana vuonna, kun taas 30 prosenttia odottaa korjaamisen supistuvan yhtiössään viime vuoteen verrattuna.

Vuodelle 2022 ennustetaan tuntuvaa kasvua.

”Taloyhtiöiden aktiivisuuden kasvua tukevat korona-ajan lykkäämien hankkeiden lisäksi monet muutkin tekijät, esimerkiksi sähköautojen latausjärjestelmäinvestoinnit sekä energia- ja lämmitysjärjestelmien kehittämistarpeet”, pääekonomisti Jukka Kero sanoo Kiinteistöliiton tiedotteessa.

Kerrostaloissa korjataan tänä vuonna yleisimmin vesi- ja viemärijärjestelmiä, vesikattoa sekä rakennusten ulkovaipan muita osia. Rivitaloyhtiöillä piharakenteet, vesikatto ja muut ulkovaipan osat ovat olleet yleisimmin korjausten kohteina.

Yli 40 prosenttia vastaajien taloyhtiöistä aikoo toteuttaa sähköautojen latauspisteitä seuraavien viiden vuoden aikana. Latauspisteet ovat alkaneen viisivuotiskauden selvästi yleisin hanke sekä kerros- että rivitaloissa.

Tiedot perustuvat Kiinteistöliiton tuoreeseen korjausrakentamisbarometriin, johon vastasi yli 3100 taloyhtiön edustajaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähköautojen latauspisteet tuovat vauhtia taloyhtiöiden korjausrakentamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat