Vantaa haaveilee suurta sauna­ravintolaa paraati­paikalle – Kilpailu poiki vain yhden ehdotuksen, joka näyttää simpukalta

Vapise Kuusijärvi, sinulle on tulossa kilpailija Vantaalle. Heurekan viereen suunniteltu yleinen sauna on lähempänä toteutustaan.

Heurekan läheisyyteen suunnitellussa sauna-ravintola Vuolteessa on lähes 1000 neliötä tilaa. Rantaan kaavaillaan laituria, jolta pääsee uimaan ja melomaan. Kuva: Vuolle-kilpailuehdotus / Vantaan kaupunki

Vantaan kaupunki järjesti liikepaikanluovutuskilpailun sauna-ravintolalle Tikkurilan jokirantaan. Ehdotusten jättöaikaan mennessä kaupungille lähetettiin yksi ehdotus, nimimerkiltään ”Vuolle”.

Vuolle on saanut inspiraationsa harvinaisesta vuollesimpukasta, jota esiintyy Vantaan- ja Keravanjoessa.

Suunnitelmaselostuksen mukaan Vuolteessa ”simpukan kuoren alle voi asettua aistimaan Tikkurilan jokimaisemaa ja sen elämää uudesta, mielenkiintoisesta näkökulmasta.”

Vuolletta kaavaillaan läheisen Silkkisillan kävelysillan länsipuolelle, joen mutkaan. Vuolteen sisältä löytyisi kaksi saunaa, poreallas ja 200-paikkainen ravintola.

Rakennuksen huoneistoala on noin 955 neliötä. Terassin pinta-ala on noin 580 neliötä. Kokonaisuuteen kuuluu ulkouima-allas.

Joen rantaan kaavaillaan promenadia ja pientä laiturialuetta, josta melonta ja uiminen on mahdollista. Rannan suunnitelmissa on myös kelluva esiintymislava pienimuotoisia konsertteja tai muita esityksiä varten.

Vuolteen taakse on tarkoitus rakentaa padel-kentät ja ulkokuntosali.

Alue vuokrataan voittaneelle taholle pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Hankkeen toteutus vaatii asemakaavamuutoksen. Vantaan kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kilpailun voittajan valintaa joulukuussa 2021. Ehdotuskoosteeseen voi tutustua Vantaan kaupungin verkkosivuilla tässä osoitteessa. Palautetta ehdotuksesta voi jättää 24.11. asti.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vantaa haaveilee suurta sauna­ravintolaa paraati­paikalle – Kilpailu poiki vain yhden ehdotuksen, joka näyttää simpukalta”

  1. Hienoa. Tuosta artikkelista ilmeisesti oli unohtunut linkki tuohon ”tässä osoitteessa”-kohtaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat