Senaatti ostaa vankilakiinteistön ja yhdyskuntaseuraamustoimiston

Jykia ja Senaatti-kiinteistöt ovat allekirjoittaneet kauppakirjan Rikosseuraamuslaitoksen vankilasta ja yhdyskuntaseuraamustoimistosta Jyväskylän Tourulassa.

Kaupassa Senaatti-kiinteistöt käyttää alkuperäiseen vuokrasopimukseen kirjattua osto-optiota ja ostaa kiinteistöosakeyhtiön valtiolle.

Jyväskylän Tourulassa, Ramoninkadulla sijaitseva Koy Jyväskylän Tourula käsittää 3000 neliötä kolmessa erillisessä rakennuksessa. Tontilla on asumisyksikkö, pajarakennus ja toimistorakennus. Myynti ei vaikuta vankilan eikä yhdyskuntaseuraamustoimiston toimintaan, vaan toiminta kiinteistössä jatkuu entisellään.

”Senaatti-kiinteistöt toimii valtion omistajahaltijana, ja valtion tavoitteena on pitkäaikaisten erityiskiinteistöjen pitäminen valtion omistuksessa. Tästä syystä Senaatti-kiinteistöt ostaa kohteen valtion taseeseen. Tämä helpottaa jatkossa laitoksen kehittämistä yhtenäisesti ja kustannustehokkaasti Rikosseuraamuslaitoksen tarpeiden mukaisesti”, aluepäällikkö Marko Jalkanen Senaatti-kiinteistöiltä kertoo tiedotteessa.

Jykian rakennuttaman kohteen rakensi NCC vuonna 2020. Rakennushankkeen suunnittelussa hyödynnettiin ensimmäistä kertaa Rikosseuraamuslaitoksen vuonna 2015 tehtyä vankilakonseptia avolaitosympäristössä. Lisäksi hankkeessa sovellettiin oikeusministeriön työympäristökonseptia toimistotilojen osalta. Lopputuloksena on kahden erillisen toimintayksikön fyysinen ja hallinnollinen yhdistäminen, mikä mahdollisti uudenlaisen kustannustehokkaan toimintamallin yhteisissä toimitiloissa. Tämä mahdollistaa entistä paremman tukeutumisen yhteiskunnan verkostoihin ja muihin palveluihin.

”Kiinteistön myynti sopii hyvin exit-strategiaamme saada pääoma kiertoon alueen elinvoiman hyväksi. Pystyimme sopimaan kaupan ehdot jo hankkeen suunnitteluvaiheessa, ja sen vuoksi kaupan toteutus saatiin hoidettua jouhevasti. Kauppahinta on noin 10 miljoonaa euroa. Kaikkien osapuolien mielestä nyt oli oikea aika myynnille ja ostolle”, Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti ostaa vankilakiinteistön ja yhdyskuntaseuraamustoimiston”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat