Kokeile kuukausi maksutta

YIT:ltä lähtöpassit saanut toimitusjohtaja ehdolla Kojamon hallitukseen

Kari Kauniskangas on aloittamassa Suomen suurimman yksityisen asuntosijoitusyhtiön hallituksessa.

Kari Kauniskangas on YIT-uran päättymisen jälkeen keskittynyt hallitustyöskentelyyn.

Kojamon osakkeenomistajien nimitystoimikunta esittää maaliskuussa 2022 kokoontuvalle varsinaiselle yhtiökokoukselle Kari Kauniskangasta yhtiön hallitukseen.

Kauniskangas on kokenut rakennusalan johtaja. Hän joutui lähtemään YIT:n toimitusjohtajan paikalta lokakuussa 2020. Toimitusjohtajana vuonna 2013 aloittanut Kauniskangas työskenteli yhtiössä aikaisemmin Kansainväliset rakentamispalvelut -segmentin johtajana ja varatoimitusjohtajana.

YIT:ltä lähdön jälkeen Kauniskangas on keskittynyt hallitustehtäviin muun muassa kiinteistökehitysyhtiö Hypercossa.

Kauniskangas on ainoa uusi nimi Kojamon hallituksessa. Puheenjohtajana jatkaa Mikael Aro ja hallituksen jäseninä Matti Harjuniemi, Anne Leskelä, Mikko Mursula, Reima Rytsölä ja Catharina Stackelberg-Hammarén. Kari Kauniskangas tulee pois jäävän Minna Metsälän tilalle.

Hallitusjäsenyys tuottaa kymmenien tuhansien palkkiot

Varakkaan yhtiön hallituksen jäsenille maksetaan myös kohtuulliset palkkiot. Hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio on 69 000 euroa ja hallituksen jäsenen 35 000 euroa.

Vuosipalkkio maksetaan Kojamon osakkeina ja rahana siten, että vuosipalkkiosta noin 40 prosenttia maksetaan osakkeina ja loppuosa rahana.

Nimitystoimikunta ehdottaa, että vuosipalkkion päälle hallituksen jäsenille maksetaan lisäksi 600 euron palkkio per kokous.

Kojamon osakkeenomistajien nimitystoimikunnan muodostavat Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto, Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen ja Varman toimitusjohtaja Risto Murto.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:ltä lähtöpassit saanut toimitusjohtaja ehdolla Kojamon hallitukseen”

Vastaa